Vytisknout tuto stránku
po., 7. prosinec 2020 14:58

Rudy Giuliani, právník prezidenta Donalda Trumpa, leží ve washingtonské nemocnici. Arizonský parlament bude muset podstoupit karanténu

Ilustrační foto Ilustrační foto Zdroj: Fotka od Alexey Hulsov z Pixabay
Republikánský politik a právník Rudy Giuliani měl pozitivní test na covid-19. Spolu s americkým prezidentem před týdnem navštívili několik států včetně Arizony za účelem přesvědčit místní zákonodárce o podvodnosti prezidentských voleb, a zvrátit tak jejich výsledek.

Při desetihodinovém pracovním jednání s tamními politiky neměl nasazenou roušku ani nedodržoval bezpečný odstup. S několika se sešel také při neformální soukromé schůzce. Dohromady by se tak 15 členů arizonského parlamentu, kteří byli ve styku s Giulianim, mělo octnout v karanténě.

Děkuji všem svým přátelům a sledujícím za jejich modlitby a laskavá přání. Dostává se mi skvělé péče a cítím se dobře. Rychle se zotavuji a zůstávám stále v obraze,“ zveřejnil na svém twitterovém účtu Giuliani. Na twitteru jeho nákazu oznámil Trump, společně s přáním, aby se se Giuliani uzdravil, a také pochvalou za vytrvalou pomoc v boji proti údajnému zfalšování výsledků voleb.

Zobrazeno 746 krát
Naposledy upraveno: po., 7. prosinec 2020 23:45
Tereza Červenková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste