Vytisknout tuto stránku
ne., 30. říjen 2016 14:31

Ruské Centrum tolerance získá cenu Madanjeeta Singha

Moskva, ilustrační obrázek Moskva, ilustrační obrázek Zdroj: https://pixabay.com
Moskva – Organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu (UNESCO) předá cenu Madanjeeta Singha ruskému Centru tolerance. Ceremoniál proběhne 16. listopadu v pařížském centru UNESCO.

Porota se rozhodla pro ruské Centrum tolerance kvůli jeho široké škále aktivit. Ty zahrnují výzkum a vzdělávací programy zaměřené na podporu dialogu mezi náboženstvími a různámi pohledy na svět, se zvláštním zaměřením na mládež.

Ocenění vzniklo v roce 1995 při příležitosti 125. výročí narození Mahátmy Gándhího. Klade si za cíl podpořit toleranci v umění, vzdělávání, kultuře, vědě a komunikace. UNESCO ji uděluje každé dva roky jednotlivcům nebo institucím za jejich mimořádný přínos v podpoře tolerance a nenásilí. Laureáty vybírá mezinárodní porota. „Jako projev uznání za celoživotní propagování harmonie a míru, nese cena jméno dobrodince Madanjeeta Singha, který byl vyslancem dobré vůle," uvádí na internetových stránkách UNESCO.

Židovské muzeum a Centrum tolerance bylo otevřeno v Moskvě v listopadu 2012 a jedná se o největší židovské muzeum na světě. Náklady na výstavbu budovy dosáhly 50 milionů dolarů a jedná se, po technické stránce, o nejvyspělejší muzeum v Rusku. Vladimir Putin osobně daroval jeden měsíční plat na jeho výstavbu.

Zobrazeno 2049 krát
Naposledy upraveno: út., 1. listopad 2016 20:13
Miroslav Šilák

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste