Vytisknout tuto stránku
út., 1. prosinec 2015 21:24

Seminář aktivního stáří podesáté v Olomouci

Aktivit na vyzkoušení bylo hned několik Aktivit na vyzkoušení bylo hned několik Zdroj: Šárka Tomášková
Olomouc - Někdo pekl, někdo uklízel, někteří balili dárky. A jiní strávili sobotu sebevzděláváním na jubilejním desátém ročníku odborného semináře Aktivní v každém věku, který se uskutečnil 28. října pod záštitou Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého. Celkem sedm odborných bloků bylo orientováno na problematiku pohybových aktivit a zdravého životního stylu seniorů.

Do tělocvičen řepčínské základní školy zavítalo téměř třicet účastníků z řad pracovníků v sociálních službách a lektorů pracujících se staršími lidmi. V praktických ukázkách a námětech na cvičení ale našli inspiraci i další účastníci. Na programu byly workshopy tance pro každého, omlazovací cvičení čínských císařů nebo bubnování na velké míče.

Z jiného soudku aktivit mohli zájemci okusit na hodině sociálně aktivizačního dramatu nebo při ukázce hry zvané Limeriky, která zajímavou formou kombinuje pohyb, učení a poezii. Nechyběl ani balanční trénink a základní fyzioterapie, nebo přehled netradičních pohybových aktivit dostupných na neředínské fakultě. Veškeré lekce byly organizovány praktickou formou, účastníci semináře tak měli možnost vše vyzkoušet sami na sobě.

"Senioři nejsou schopni zvládnout tolik co mladí lidé a neexistuje pro ně tolik vyžití. Není divu, je těžké vymyslet nenáročnou, ale přitom zábavnou a účinnou pohybovou aktivitu. Seminář mi přinesl spoustu inspirace a rozhodně většinu věcí dál využiji v práci," chválila akci Karolína Nováková.

Na konci všichni zúčastnění obdrželi certifikát o absolvování kurzu. Organizátoři už teď přemýšlejí nad programem pro příští rok.

Zobrazeno 2080 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 15:54
Šárka Tomášková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste