Vytisknout tuto stránku
ne., 20. říjen 2019 20:38

Shrnutí uplynulého víkendu ve Fortuna lize

Michal Škoda (vlevo) a Milan Škoda před sobotním utkáním Michal Škoda (vlevo) a Milan Škoda před sobotním utkáním Zdroj: slavia.cz
Jubilejní padesátý gól Michaela Krmenčíka, dva Škodové na hřišti či trápící se Zlín a Opava. To vše nabídlo 13. kolo české nejvyšší soutěže.

Podještědské derby bez vítěze
Šlágr kola se odehrál v sobotu na libereckém Stadiónu u Nisy. Svěřenci trenéra Hoftycha chtěli ukončit smolnou sérií z posledních let a po dlouhých pěti zápasech porazit Jablonec. Skóre utkání otevřel minutu před koncem první půle přesnou hlavičkou jablonecký Sýkora. V 51. minutě vyrovnal Mikula, avšak ihned po rozehrání se opět vedení ujali hosté. Po Sýkorově přihrávce rozvlnil síť Kratochvíl. Do pěti minut ale přišlo vyrovnání. Baluta našel ve vápně Peška, který si sám před gólmanem poradil. Liberec tedy ani na pošesté neuspěl a z utkání s Jabloncem si odnáší bod za remízu 2:2.
Nováček z Budějovic uspěl v Olomouci
Po devatenácti minutách se jihočeský tým dostal do vedení díky střele Schranze. Sigma marně dobývala českobudějovickou defenzivu a vyrovnání přišlo až v 50. minutě, kdy si vlastní branku vstřelil Sivok. Po Brandnerově lobu a Schranzově hlavičce si ale hráči Dynama odvezli z Olomouce tři body a výhru 1:3.
Zlín stále čeká na výhru
Ševci se stále trápí. Poslední ligovou výhru fotbalisté Zlína zaznamenali na konci srpna proti Opavě. To Mladá Boleslav dýchá na záda druhé Plzni. Ve 26. minutě poslal mladoboleslavské do vedení kanonýr Komlichenko. Na konečných 0:2 upravil v samotném závěru z protiútoku Bucha.
Bratři Škodovi v akci
V sešívaném dresu kapitán Milan Škoda a v barvách Příbrami Michal Škoda, také s kapitánskou páskou na paži. Druhý jmenovaný nečekaně poslal ve 31. minutě Příbram do vedení a série neprůstřelnosti Ondřeje Koláře skončila na 788 minutách. Příbram držela vedení dlouho, až v 61. minutě vyrovnal Souček z pokutového kopu a v 68. minutě si Kodr nešťastně srazil míč do vlastní sítě. O tři minuty později přidal druhou branku Souček a zvýšil na konečných 3:1.
První výhra pro trenéra Klusáčka
Vydařený start na lavičce Bohemians má za sebou Luděk Klusáček. Klokani v Ďolíčku přivítali Opavu, která v aktuální sezóně zvítězila pouze v prvních dvou kolech. Ani teď si slezský klub nepřipsal tři body, v 63. minutě se hlavou prosadil Vodháněl - 1:0 pro Bohemians.
Slovácko se vrací s výhrou
Hráči Karviné se po prohře se Spartou představili před domácími fanoušky proti Slovácku. Po necelé půlhodině hry poslal hosty do vedení tvrdou ránou Zajíc. Karviná nevyužila ani početní převahy na hřišti, když hosté hráli od 70. minuty bez vyloučeného Divíška. V 79. minutě navýšil vedení na 0:2 Kalabiška.
Plzeň doma nezaváhala
Plzeňští hráči naposledy prohráli s Baníkem v srpnu 2009 a již úvod utkání napověděl, že k prolomení smolné série nedojde. Aktivní Viktoria dobývala Budínského svatyni, první branka utkání však přišla až ve druhé půli, když se v 50. minutě prosadil Hejda. O deset minut později přidal druhou branku domácích Krmenčík a urostlý útočník si touto trefou připsal 50. gól v české nejvyšší soutěži. V páté minutě nastavení pečetil hlavičkou Chorý na 3:0.
Řezníček v závěru ukradl Spartě vítězství
Na Stínadlech čekali diváci na gól dlouho. Šance Kozáka, Kangy a Plavšiče neskončily vstřelenou brankou a na druhé straně Kodešovu ránu vyrazil Heča na tyč. Branku na 0:1 pro Spartu vstřelil po rohovém kopu v 68. minutě Kaya. Domácí hráči reklamovali faul na brankáře a v průběhu druhé půle se také dožadovali pokutového kopu. Už to vypadalo, že si Sparta z Teplic odveze všechny body, to by tu ale nesměl být Řezníček, který se v 90. minutě na zadní tyči dostal k balónu a vyrovnal na 1:1.

Zobrazeno 1094 krát
Naposledy upraveno: po., 21. říjen 2019 13:47
Petr Herbrych

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste