Vytisknout tuto stránku
čt., 22. březen 2018 17:32

Sigma opět zaváhala, tentokrát doma s Karvinou

Utkání Olomouc - Karviná Utkání Olomouc - Karviná Zdroj: ČTK
Olomouc - Fotbalisté Sigmy chtěli odčinit prohru na hřišti silné Slavie z minulé soboty a zároveň se vrátit na kýžené třetí místo v tabulce, které znamená pohárovou Evropu. Nejbližší příležitost měli v domácím zápase s Karvinou, kterou naopak trápí starosti se záchranou.

Sigma začala zápas velice aktivně a udávala tempo hry, ale její snaha nepřinesla žádnou výraznější šanci. Naopak na druhé straně musel zasahovat gólman Reichl proti gólové hlavičce Wágnera. Tato situace ale obraz hry hostujícího celku nezměnila, naopak domácí opět kontrovali hru a sami se dostávali do dobrých příležitostí. Ovšem hlavička Řezníčka či Zahradníčkův pokus nenašli místo mezi tyčemi karvinské brány.

V 51. minutě se dostal do obrovské šance olomoucký Řezníček. Z pokračujícího tlaku Sigmy vyústil střílený centr napříč vápnem, po kterém se Řezníček ocitl sám před prázdnou brankou, kterou bohužel pro Sigmu přestřelil. V 66. minutě to už však Sigmě vyšlo. Ze strany Sladký odcentroval na přední tyč, kde ideálně našel Plška. Ten pohotově z otočky propálil vše, co mu stálo v cestě. Olomouckým však vedení vydrželo jen chvíli. Jen o dvě minuty později nechali trestuhodně volný střed hřiště, čehož využil Budínský, navedl si balón na hranici vápna a vystřelil do protipohybu Reichla. Domácí fotbalisté se ještě snažili něco udělat s výsledkem, ale když výborně chytající Le Giang zneškodnil jak Plškovu střelu z dálky, tak i několik závarů před vlastní bránou, bylo jasné, že dnes se soupeři o body podělí.

Václav Jílek (trenér Olomouce): „Jednoznačně jsme ztratili dva body. Chtěli jsme se rehabilitovat za poslední domácí zápas, který se nám nepovedl. Chtěli jsme být aktivní, ale ten úvod nám moc nevyšel. Zbytečně jsme předržovali balony. Od 35. minuty už se kvalita dostavovala a ve druhé půli jsme byli jednoznačně lepším týmem."

Josef Mucha (trenér Karviné): „Jsme spokojeni s bodem. Tahali jsme za kratší konec. Sigma byla lepší v kombinaci, vytvářela si šance. My přežili několik situací, bylo jich skoro jak za celé jaro dohromady. Po jejich lehké ztrátě se nám naštěstí povedlo rychle vyrovnat. Utkání nás stálo spoustu sil, byli jsme v soubojích slabí, míče jsme snadno ztráceli a kombinace nám vázla. S bodem musíme být spokojeni."

Zobrazeno 1565 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. březen 2018 18:17
Tadeáš Spurný

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste