Vytisknout tuto stránku
pá., 21. únor 2020 13:39

Sladká módní přehlídka aneb Brusel přišel s modelkami oblečenými v čokoládě

Přehlídka čokolády Přehlídka čokolády Zdroj: https://brussels.salon-du-chocolat.com/the-chocolate-fashion-show/?lang=en
Belgie - Šaty, po kterých se vám budou doslova sbíhat sliny? Takové jste mohli vidět na přehlídce v Bruselu. Unikátní kousky od známých belgických návrhářů přilákaly milovníky módy, ale i cukrovinek. Módní přehlídka zahajuje každoroční čokoládový festival Salon du Chocolat, který se letos konal od 13. do 16. února. Pravidelně se na festival sjíždí mnoho tvůrců čokoládových pralinek, a výrobců čokolády a pochutin.

Na prohlídce se představilo 14 modelů. Některé tvořila pouze čokoláda, jiné návrháři nakombinovali s látkou. Divák se mohl pokochat různými styly. Na molu se procházely modelky v ležérních úpletech z tmavé a světlé čokolády, elegantních robách doplněných čokoládovými pralinkami, ale i extravagantních šatech inspirovaných karnevalovými maskami. Nemálo modelů zdobily čelenky, které tvořily květiny nebo geometrické obrazce z tmavé čokolády.

Každý návrhář spolupracoval s konkrétním výrobcem čokolády. „Na přípravě šatů jsem strávila pět měsíců," sdělila Sixtine Anne de Molinaová pro agenturu Reuters, která společně s Valentino Chocolatier vytvořila model, který obsahuje přes tisíc kousků čokolády.

Předvést své cukrářské umění jezdí i producenti kakaových bobů z Peru, Bolívie či Vietnamu. Návštěvníci se mohou zúčastnit nejen ochutnávek, ale i různých doprovodných animací, konferencí či řemeslných dílen věnovaných čokoládě a kakau.

Zobrazeno 1118 krát
Naposledy upraveno: ne., 23. únor 2020 13:23
Lucie Bajtalonová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste