Vytisknout tuto stránku
pá., 8. listopad 2019 21:40

Nebezpečný faul přerušil zápas na 12 minut, v nastavení pak rozhodl faulující hráč

Nebezpečný faul přerušil zápas na 12 minut, v nastavení pak rozhodl faulující hráč Zdroj: logofootball.net
Wolverhampton - Hrači Slovanu Bratislava sehráli důležité utkání Evropské ligy na půdě anglického Wolves. Svěřenci trenéra Jána Kozáka mladšího dlouho bojovali o cennou remízu.  Tlaku anglického týmu nakonec podlehli až v nastavení.V zápase rovněž došlo k nepříjemnému zranění hrače Slovanu Kenana Bajriče po zásahu kopačkou do hlavy, které přerušilo zápas na 12 minut.  Wolves díky výhře odskočili Slovanu v tabulce a postup teď mají ve svých rukou, zatímco Slovan má už jen teoretickou šanci na postup. 

 

Čtvrteční zápas čtvrtého kola skupinové fáze Evropské ligy nabídnul souboj dvou týmu, které se zatím v podzimní části prezentují ve velmi dobrém světle. Slovan měl před zápasem 4 body a mohl tak stále doufat ve vytoužený postup. To Wolves nasbírali bodů 6 a případná výhra by znamenala náskok 5 bodů na Slovan a přiblížení se prvnímu místu v tabulce. Domácí šli od úvodního hvizdu za výhrou. Překvapivě však měl první šanci zápasu Slovan. V 6. minutě si naběhl na roh Slovinec Bajrič, ale míč netrefil ideálně a minul zcela bránu. Vzápětí zahrozili hrači Wolves, konkrétně Moutinho, jehož tečovanou střelu na poslední chvíli stihl vyrazit brankář Greif. Domácí sice měli první poločas optickou převahu, ale nedokázali z ní vytěžit kýženou branku. Bezbrankový stav vydržel na stadionu Molineux i po ukončení prvního poločasu.

Druhý poločas začal pro Slovan naprostou katastrofou. Kapitán Slovanu Bozhikov přišlápl nohu Neta na hraně pokutového území a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Portugalec Rubén Nevés, avšak počínal si neúspěšně, neboť jeho střelu brankář Greif bez problému vytěsnil. V 58. minutě se do vyložené šance dostal domácí Doherty, ale bezchybný brankář Greif i tuto šanci zneškodnil. V 78. minutě došlo k nejdramatičtější události celého utkání. Po centru Traorého před bránu se pokusil Jiménez o akrobatické zakončení nůžkama, ale místo míče trefil hlavu Bajriče. Ten okamžitě upadl do bezvědomí a musela být zavolána lékařská pomoc. Ošetřování trvalo 12 minut a Bajrič byl pak odvezen do místní nemocnice. "Zatím to vypadá na těžký otřes mozku. Zůstane tu na noc na pozorování. Necestuje s námi domů," řekl na tiskové konferenci trenér Slovanu Kozák. Rozhodčí nastavil 12 minut, kvůli ošetřování Bajriče. Nastavení nakonec více svědčilo domácím, kteří byli odměněni brankou za svou snahu. Jiménez si naběhl na tečovaný centr a hlavou míč usměrnil do brány. Slovan ve zbytku nastavení nenašel způsob jak srovnat a musel spolknout hořkou porážku, která je velkou komplikací za postupem do jarní části.

Zobrazeno 773 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 16:51
Kryštof Továrek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste