Vytisknout tuto stránku
út., 3. březen 2020 17:09

Snímek V síti se dostává na první příčky českých dokumentárních filmů

Herečka komunikující se sexuálním predátorem v roli dvanáctileté dívky Herečka komunikující se sexuálním predátorem v roli dvanáctileté dívky Zdroj: film.moviezone.cz
Česká republika – Snímek režisérů Barbory Chalupové a Víta Klusáka nazvaný V síti se stal nejnavštěvovanějším filmem víkendu a má našlápnuto stát se nejúspěšnějším českým dokumentem všech dob. Za první premiérový víkend ho v kinech zhlédlo přes 111 tisíc diváků.

Film o sexuálních predátorech na internetu překonal dosud nejúspěšnější tuzemský dokument Trabantem do posledního dechu. Nyní sahá na paty i snímku Pavla Kouteckého a Miroslava Janka Občan Havel, který drží titul nejúspěšnější český dokument všech dob a celkově ho v kinech vidělo 163 tisíc lidí. Svou sledovaností se dá srovnat s komerčními filmovými hity.

Snímek zachycuje tři dospělé herečky s velice mladistvým vzhledem, jak se vydávají na sociální sítě a zažívají komunikaci s predátory v roli dvanáctiletých dívek na vlastní kůži. Každá z nich má věrnou kopii dětského pokoje, ve kterém s muži chatuje a skypuje. Součástí pravidel experimentu je aktivně neoslovovat muže, neflirtovat s nimi a neprovokovat.

Neuběhne ani 10 dnů a dívky kontaktuje 2458 mužů, kteří jim posílají fotografie přirození, požadují sex přes webovou kameru nebo jim vyhrožují. S některými se za přítomnosti ochranky dívky sejdou tváří v tvář.

Dokument míří na všechny rodiče, jejichž děti používají internet a na samotné mladistvé jako obrovské varování před nebezpečím, které může online komunikace skrývat.

Zobrazeno 1106 krát
Naposledy upraveno: čt., 5. březen 2020 11:38
Lucie Bajtalonová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste