Vytisknout tuto stránku
út., 4. prosinec 2018 15:36

Soutěž Best in Design otevírá brány mladým designérům

Logo soutěže Best in Design Logo soutěže Best in Design Zdroj: Best in Design
Zlín – Soutěž pro designéry Best in Design brzy spustí přijímání přihlášek. Stovky grafiků a produktových, interiérových nebo oděvních designérů tak budou mít čas do 17. února 2019 k odeslání svých prací odborné porotě. Motivace je podobně jako v loňských ročnících velká, absolutní vítěz získá peněžní odměnu 4000 € a možnost stáže v přední designerské firmě.

Letos pořadatelé zvolili téma [R]EVOLUCE. Pomocí kreativity zapojených designérů chtějí ukázat, že revoluce nemusí být vždy spojena s politickými činy. Soutěžních podkladů mohou soutěžící zaslat libovolné množství. Omezení je pouze jedno, a to věk. Účastníkovi nesmí být více než 30 let. Soutěží se ve čtyřech kategoriích: Industrial design, Product design, Fashion design a Communication design. Jedním z hlavních faktorů hodnocení je kreativita návrhu.

Soutěž Best in Design se koná pravidelně v rámci akce Zlín Design Week, týdnu plném přednášek, výstav a workshopů zaměřených na design. Poprvé se konala v roce 2009, ještě pod názvem Talent Designu. Pod názvem Best in Design je známá od roku 2017. Vyhlášení vítězů probíhá vždy na začátku května při zahajovacím galavečeru Zlín Design Week. Do loňského ročníku soutěže se přihlásily stovky účastníků z 52 zemí. Hlavní cena ale zůstala v České republice, absolutní vítězkou se totiž se svým návrhem skládací koloběžky stala studentka oboru Průmyslový design na ČVUT v Praze Markéta Nováková.

Zobrazeno 1418 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 22:40
Martin Šenovský

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste