Vytisknout tuto stránku
ne., 8. listopad 2015 21:30

Sparta otočila duel s Teplicemi. V čele tabulky střídá Plzeň

Praha - V nedělním zápase Synot ligy přivítala Sparta na Letné tým Teplic. Pražany všichni považovali za favority, přesto museli zápas otáčet. Teplice předvedly statečný výkon a dokonce šly do vedení 0:1, Sparta ale ukázala svoji sílu a díky brankám Fataie a Krejčího zvítězila na domácí půdě 3:1. V čele tabulky letenští vystřídali Plzeň.

Už v páté minutě sparťanští fanoušci ztichli, když teplický Vachoušek po střele hlavou rozvlnil síť za zády domácího brankáře Bičíka. Dlouho však smutnit nemuseli, hosté nevedli ani deset minut. Vyrovnávací branku vstřelil po sklepnutí od Davida Lafaty nigerijský útočník Fatai. V pětadvacáté minutě se fanoušci domácích mohli radovat znovu, mladý hráč Krejčí razantní střelou na bližší tyč poslal míč za záda teplického gólmana Slavíka. Tepličtí se nevzdávali a snažili se o vyrovnání, to se jim ale nepovedlo a tak týmy odešly v poločase do kabin za stavu 2:1.

Po přestávce tepličtí pokračovali v srdnatém výkonu a místy měli ze hry více než domácí. Velkou šanci na vyrovnání dostal Fillo, po prudké střele Breiteho Bičík neudržel míč a Fillo se tak dostal k dorážce. Trefil však jen nohu domácího gólmana. Po špatné rozehrávce Teplic se míče zmocnili sparťané a Krejčí posunul balón na Fataie, který z bezprostřední blízkosti pohodlně přidal svůj druhý zásah. V 80. minutě teplický Ljevaković ve vlastním vápně fauloval Jiráčka. Následovala penalta, kdy Dočkal přesnou střelou do levého spodního rohu branky zvyšoval na 4:1. Rozhodčí ale kvůli brzkému vběhnutí kapitána domácích do šestnáctky gól neuznal a nechal pokutový kop opakovat. V tom byl úspěšnější brankář Slavík, když Dočkalovu nepříliš povedenou střelu lapil. Závěr zápasu málem zdramatizoval střídající Potočný, jeho pokus z úhlu však postrádal přesnost.

V utkání tedy zvítězili sparťané výsledkem 3:1. Díky lepšímu skóre nyní vedou tabulku ligy, hned za nimi je Plzeň.

Zobrazeno 1621 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:17
Jan Kazda

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste