Vytisknout tuto stránku
út., 21. duben 2020 18:05

Spolu jedním hlasem v boji proti koronaviru. Úspěšný on-line festival chystá vol. 2

Logo festivalu Spolu jedním hlasem. Logo festivalu Spolu jedním hlasem. Zdroj: www.spolujednimhlasem.cz
Praha – Očekávaný on-line festival Spolu jedním hlasem, který je zároveň také charitativním projektem organizovaný festivalem Přehrady Fest, přinesl živě koncerty českých umělců z pražského Lucerna Music Baru. První kolo tohoto projektu proběhlo v pátek 10. dubna a sklidilo u diváků veliký úspěch.

 

 Velký charitativní on-line festival vysílal živě koncerty mnoha známých umělců napříč českou hudební scénou. K vidění byli například Wohnout, Ben Cristovao, Mirai nebo Pokáč. Program běžel živě na kanálech platforem YouTube, Facebook a částečně také na Instagramu. Přenos z koncertu vysílaly rozhlasové stanice Evropa 2 a Frekvence 1.

V souladu se stávajícími bezpečnostními a hygienickými opatřeními se musely veškeré koncerty uskutečnit bez publika a v centru veškerého dění v Lucerna Music Baru se pohybovalo jen velmi malé množství lidí, a to v rámci technického personálu. Někteří umělci dokonce vysílali přímo ze svých domovů, jiní zase využili prázdných společenských prostor v místě jejich bydliště.

Součástí festivalu Spolu jedním hlasem byla také sbírka, jejíž výtěžek poputuje k lidem, kteří bojují proti pandemii koronaviru v „první linii“. Dále také na nákup testů pro domovy seniorů, podporu terénních pracovníků nebo na výrobu ochranných štítů či zajištění energetických balíčků. V prvním dílu se vybralo bezmála 2,7 milionu korun, přičemž festivalu přihlíželo na 900 tisíc diváků.

Chtěli bychom poděkovat všem dárcům, divákům a v neposlední řadě všem, bez kterých by tato akce nikdy nevznikla, účinkujícím, partnerům akce a lidem, kteří nám s její realizací pomohli,“ uvedl za pořadatelský tým Petr Mohyla. Také potvrdil, že realizační tým připravuje pokračování úspěšného projektu, na jehož uspořádání se již pracuje.

Druhé kolo největšího on-line hudebního festivalu se uskuteční 8. května 2020 od 16 hodin. Diváci se opět mohou těšit na bohatý program plný zajímavých hudebníků a umělců, který budou pořadatelé postupně doplňovat na svých webových stránkách a na Facebooku a Instagramu.

Zobrazeno 714 krát
Naposledy upraveno: út., 21. duben 2020 22:37
Markéta Plachá

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste