Vytisknout tuto stránku
čt., 16. březen 2017 15:51

Ester Ledecká se stala mistryní světa

Audi FIS Ski Weltcup Garmisch-Partenkirchen Audi FIS Ski Weltcup Garmisch-Partenkirchen Zdroj: Stefan Brending
Sierra Nevada - Tento týden je pro českou snowboardistku Ester Ledeckou zlatý s odstínem stříbrné. Na mistrovství světa ve španělské Sierra Nevadě započala svou sbírku stříbrem z paralelního slalomu a další den si v obřím slalomu vyjela titul mistryně světa.

Jedenadvacetiletá obojživelnice Ester Ledecká slaví druhou zlatou medaili z mistrovství světa, tentokrát z obřího slalomu. Ve finálové jízdě porazila o 19 setin sekundy olympijskou vítězku Patrizii Kummerovou ze Švýcarska.

Již od startu byla Ledecká rychlejší, a tak i přes hrubku na konci závodu jí zlato neuniklo. "Byla jsem v podstatě dost soustředěná na svou jízdu. Akorát jsem udělala velkou chybu, takže jsem nevěděla, jestli se z toho dokážu nějak dostat," sdělila po vítězné finálové jízdě.

Společně se zlatem si může nad postel pověsit i medaili stříbrnou, kterou vybojovala předchozí den. V odloženém slalomu paralelním obhajovala titul mistryně světa. Ledecká podala, jak si čeští fanoušci již přivykli, kvalitní výkon, ale ve finálové jízdě nestačila v „pomalejší“ dráze na devatenáctiletou Danielu Ulbingovou z Rakouska.

„Celou dobu jsem si vybírala červený slalom, protože jsme po kvalifikaci usoudili, že byl možná trochu rychlejší. Finále jsem jela v modré, kterou jsem neměla tak najetou. Ale Ulbingová zajela perfektní jízdu, musím jí složit poklonu,“ sdělila po závodě Ledecká.

I přes markantní rozdíl v počtu vítězství mezi červenou a modrou dráhou stále věřila v úspěch. „Určitě, protože přede mnou vyhráli dva (muži) v modré, takže jsem věděla, že šance je vždycky. I kdyby všichni prohrávali v modré, budu mít šanci. Rozhodně jsem to nevzdávala a chtěla jsem bojovat až do konce,“ dodala.

Zobrazeno 2067 krát
Naposledy upraveno: čt., 16. březen 2017 20:29
Matěj Wróbel

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste