Vytisknout tuto stránku
čt., 14. květen 2020 20:45

Svoboda zůstává předsedou LFA, Jan Nezmar ve funkci končí

Logo LFA Logo LFA Zdroj: https://www.lfafotbal.cz/
Praha - Pražské grémium z 12. května rozhodlo o setrvání Dušana Svobody na pozici předsedy Ligové fotbalové asociace (LFA). Pětačtyřicetiletý funkcionář, který byl nominovaný Spartou, tak v úřadu zůstane další čtyři roky.

Svá křesla obhájili vedle Svobody ještě místopředsedové Adolf Šádek z Plzně za 1.ligu a Petr Heidenreich z Ústí nad Labem zastupující Fortuna národní ligu. Václav Brabec a Dariusz Jakubowicz na pozicích členů ligového výboru pro 1. ligu zůstávají. Přidal se k nim dosavadní člen kontrolního výboru Tomáš Bůzek, ten vystřídal sportovního ředitele Slavie Praha Jana Nezmara, jemuž mandát skončil.

Komorou druhé ligy byl potom zvolen do ligového výboru za 2. ligu Tomáš Linhart z Chrudimi, jenž nahradil Tomáše Provazníka. V kontrolním výboru, tedy v druhém vrcholném orgánu LFA, doplnil dvojici Petr Hort a Vít Zavřel nově příchozí Libor Kleibl, který nastupuje  na místo Tomáše Bůzka.

LFA vznikla díky spolupráci klubů 1. a 2. ligy v březnu 2011. Vizí asociace je hájit zájmy profesionálních fotbalových klubů v České republice ve všech oblastech jejich činností. LFA současně řídí a organizuje profesionální fotbalové soutěže v České republice. Od října 2018 je členem mezinárodní organizace European Leagues, která sdružuje evropské fotbalové soutěže včetně těch nejvyspělejších.

Zobrazeno 962 krát
Naposledy upraveno: so., 16. květen 2020 23:47
Tomáš Sendler

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste