Vytisknout tuto stránku
ne., 7. duben 2019 17:52

Teplé počasí prospělo Třinci, série se alespoň jednou vrátí do Slezska

Radující se třinečtí hráči po výhře 3:2 proti Plzni Radující se třinečtí hráči po výhře 3:2 proti Plzni Zdroj: sport.cz
Plzeň – V neděli odpoledne se ke třetímu vzájemnému utkání semifinále postavily týmy Plzně a Třince. Zápas poprvé hostila Home Monitoring Arena. Těsný souboj těchto celků rozsekl gólem z 57. minuty Polanský a Třinečtí se tak dočkali výhry 3:2 na ledě Škodovky.

Hráči si společně s diváky napřed prohlédli ceremoniál, při kterém dostal dres s číslem 600 Jaroslav Kracík. Za malou chvíli se plzeňskou halou nesl bohulibý zvuk české státní hymny. Zpět do třineckých řad se vrátili Marcinko s Gernátem. První jmenovaný zaměstnal nebezpečnou střelou ze čtvrté minuty Frodla, ten ale vytáhl parádní zákrok. Na druhé straně se pokoušel změnit nulu v kolonce skóre Straka, netrefil však puk ideálně a zákrok si připsal i Hrubec. V polovině třetiny prověřil třineckého brankáře Gulaš, gólman střelu vytěsnil. Z následného protiútoku zakončoval Chmielewski, jenže ani on nepřekonal domácího muže pod maskou.

Na první branku se čekalo do jedenácté minuty. Od modré pálil Jones, puk se za brankou odrazil jinak, než Hrubec očekával a do branky jej dorazil Vojtěch Němec, 1:0 pro domácí. Ze souboje ve 14. minutě mezi Gernátem a Kracíkem vzešlo krvavé zranění Doudery v obličeji. Odjel tedy na ošetření. Jenže vzápětí se projevily zdravotní problémy i u Rotha a Třinec v té chvíli hrál jen se čtyřmi pravými obránci. Vladimír Dravecký se tudíž, jako už mnohokrát v sérii, stěhoval do defenzivní pozice. Čtyři minuty před sirénou dostal první trest Cienciala. V přesilovce nejvíce hrozil Němec, Hrubec odolal a žádný gól do konce třetiny nepadl.

První třinecké vedení v sérii

Na lavičce byl pro druhé dějství připravený Doudera, zato Roth se na střídačce neobjevil, a tak hosté pokračovali s pěti muži v obraně a s již zmíněným Draveckým. Ztráty se neprojevily a hned 52 sekund po začátku třetiny se Chmielewski dostal k odraženému puku, potáhl si ho brankovištěm a zakončil do Frodlovy branky. Za malou chvíli hrozili Polanský se Svačinou. Ve 24. minutě projel obranou Eberle, na Hrubce byl ovšem krátký. Zdecimovaná třinecká obrana bránila a o přidanou hodnotu se postarala gólem na 2:1 pro Třinec, který také znamenal první vedení Slezanů v sérii. Obránce Musil vypálil od modré čáry a puk se od brusle Moravčíka dostal za Frodlova záda.

Neobvyklý trest za nedovolenou výstroj obdržel v 32. minutě Musil. Přihrál svému brankáři hokejku ležící v rohu. V přesilové hře se Plzeň gólu nedočkala, avšak krátce po jejím skončení vypálil Vráblík od modré, puk zaplaval ve vzduchu a rozvlnil síť za brankářem s drakem na hrudi. Na konci třetiny byl přísně vyloučen Allen za nedovolené bránění, a hosté tak mohli poslední periodu rozehrát v početní výhodě.

Hrající legenda rozhodla

Zkrácenou početní výhodu z druhé třetiny hosté nedokázali využít. Za to mohl přijít trest v podobě střely Gulaše do odkryté brány, netrefil však ideálně. Ve 46. minutě nedokázal svůj únik dotáhnout do konce Němec a po následném tlaku v útočném pásmu Plzeňských krosčekoval Gernát do obličeje Poura. Přesilovku Plzni zkrátil Kovář svým faulem, ale ani hra čtyři na čtyři ani krátká přesilovka Třince rozuzlení zápasu nepřinesly. To přišlo až v 57. minutě v další početní výhodě pro hosty, v této třetině již třetí. Nahození od modré čáry tečoval před Frodlem Polanský a nedal domácímu brankáři šanci. Hlavní rozhodčí šel konzultovat tuto situaci s videorozhodčím. Poté se vrátil na led a branku uznal. Domácí sáhli po oddechovém čase a hře bez brankáře. Z nespočtu šancí srovnat nedokázali, a tak se Třinec raduje z prvního bodu v sérii.

Další zápas je na programu už zítra. Ten dnešní sledovala vyprodaná plzeňská hala. Zítřejší může Indiány posunout k postupu, naopak Oceláři mohou sérii zdramatizovat a natáhnout.

Stav série: HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec 2:1

Zobrazeno 1139 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. duben 2019 22:53
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste