Vytisknout tuto stránku
so., 2. prosinec 2017 14:31

Tomáš Satoranský zářil v NBA

Tomáš Satoranský Tomáš Satoranský Zdroj: Wikimedia Commons
Washington - Jediný český zástupce v nejslavnější basketbalové lize světa si vylepšil své bodové maximum. Zaznamenal 17 bodů.

Šestadvacetiletý rodák z Prahy působí v týmu Washington Wizards už druhou sezonu. V letošním ročníku ale převážně vysedával na lavičce náhradníku. To se změnilo, když se „čarodějům“ z hlavního města Spojených států amerických zranil jejich ústřední rozehrávač a největší hvězda John Wall. V zápase proti Charlotte Hornets si poranil koleno. Satoranský tak dostal od trenéra Scotta Brookse větší porci minut a nezklamal ho. Po dobrém výkonu ve Philadelphii, kdy nastřílel 12 bodů, předvedl dnes v noci na domácí palubovce ještě lepší vystoupení. Jako střídající hráč minul pouze jednu střelu z šesti pokusů a připsal si na své konto 17 bodů. K nim přidal 4 doskoky a 4 asistence za 23 minut strávených na hřišti. Satoranský se stal druhým nejlepším střelcem zápasu a velkou měrou přispěl k výhře nad Detroitem Pistons v poměru 109:91. Washingtonu patří sedmá pozice ve východní konferenci NBA.

„Těší mě, že se mi podařilo získat větší důvěru trenéra a dostal příležitost, abych mohl ukázat, co umím. Od začátku jsem si věřil, nebál jsem se střílet z dlouhé vzdálenosti a naštěstí jsem byl úspěšný. Dneska jsme hráli velmi kolektivně, dobře jsme bránili. To byl klíč k úspěchu. I když postrádáme Johna, dnes jsme ukázali, že jsme schopni vyhrávat i bez něj,“ zhodnotil výkon český reprezentační rozehrávač Tomáš Satoranský.

NBA viděla nejlepší nováčkovský výkon od roku 2011

Postaral se o něj teprve jednadvacetiletý nováček Donovan Mitchell z Utahu. Třináctý hráč letošního draftu 41 body upravil svůj bodový rekord o 17 bodů. Trefil 13 z 25 střel z pole, včetně šesti z dvanácti trojek a devět z jedenácti trestných hodů. Podílel se na výhře Utahu Jazz nad New Orleans Pelicans a jednoznačně se stal první hvězdou utkání.

Duranta poslali rozhodčí předčasně do sprch

Při souboji Golden State Warriors s Orlandem Magic musel palubovku po třiceti minutách předčasně opustit Kevin Durant. Důvodem bylo jeho vulgární vyjádření na adresu rozhodčího po neodpískaném faulu. I bez něj však Válečníci z Golden States dokázali na horké floridské palubovce zvítězit. Ve středu zase arbitři vyloučili hvězdného Lebrona Jamese z Clevelandu v utkání proti Miami Heat, který se provinil stejným způsobem jako jeho velký přítel a zároveň rival Durant. V případě Jamese se jednalo o první vyloučení za 15 let jeho účinkování v NBA.

Zobrazeno 2469 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. prosinec 2017 11:37
Lukáš Bukovjan

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste