Vytisknout tuto stránku
st., 4. listopad 2020 19:10

Tradiční Vánoční trhy v Hradci Králové letos proběhnou netradičně

Strom na Masarykově náměstí v HK Strom na Masarykově náměstí v HK Zdroj: hradeckralove.cz
Tradiční Vánoční trhy v Hradci Králové s sebou tento rok přinesou změny. Nově nebudou probíhat na Masarykově náměstí, ale přesunou se na Velké náměstí. Místo třech vánočních stromů budou město zdobit pouze dva. Muzejní adventní trh se neuskuteční, město chystá alternativní program.

„Hradecká kulturní a vzdělávací společnost opět připravuje Vánoční trhy, které se uskuteční v období 11. až 21. prosince 2020 v Hradci Králové, ovšem tentokrát na Velkém náměstí. Letošní Vánoční trhy budou v novém provedení. Srdečně Vás všechny zveme. Přijďte si vychutnat předvánoční atmosféru na Velké náměstí,“ uvádí Hradecká kulturní a vzdělávací společnost.

Místo tří vánočních stromů dva, ušetřené peníze poputují do výzdob a osvětlení

Změnou místa konání trhů město nekončí. Návštěvníci měli možnost každý rok vidět v centru Hradce Králové tři vánoční stromky, které zdobily Velké náměstí, Masarykovo náměstí a náměstí 28. října. Tentokrát tomu tak ale v případě náměstí 28. října nebude.

„Letos jsme přistoupili na variantu, že vánoční stromy budou dva a ne tři, jak tomu bylo dříve. Je čím dál těžší sehnat kvalitní vzrostlé stromy, které by mohly být umístěné do kotevního systému. Ušetřené finance investujeme do rozšíření vánoční výzdoby a osvětlení. Přibude například na Benešově třídě, před ZŠ Štefánikova nebo na Velkém náměstí. Letos do ní chceme investovat kolem jednoho milionu,“ říká náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová.

Rozsvícení těchto stromků proběhne v neděli 29. listopadu v souladu s nařízenými vládními opatřeními.

Muzejní adventní trh proběhnout nemůže

Kvůli současné situaci letos neproběhnou 31. muzejní adventní trhy s řemeslnými stánky. Hradecké muzeum uvedlo, že připravuje speciální virtuální Advent v Hradci Králové.

„Tradiční přehlídka umu a dovednosti poctivých řemeslníků z celé republiky se letos bohužel v Muzeu východních Čech v Hradci Králové konat nemůže. Přesto se nechceme vzdát a přerušit více než třicetiletou tradici našich Muzejních adventních trhů,“ uvedlo hradecké muzeum.

Trhy na Velkém náměstí se budou konat každý den v čase od 16 do 18ti hodin. Součástí budou hudební, taneční i divadelní vystoupení.

Zobrazeno 1734 krát
Naposledy upraveno: pá., 6. listopad 2020 11:33
Monika Kupková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste