Vytisknout tuto stránku
čt., 27. duben 2023 22:50

Trápící se Zlín zaskočil rozjeté Klokany a stále má šanci na udržení se ve Fortuna lize

Tom Slončík slaví branku Tom Slončík slaví branku Zdroj: Jan Zahnaš
Zlín - V rámci předposledního kola Fortuna ligy zamířila Bohemians 1905 na zlínskou letnou. Pražané, kteří z posledních sedmi zápasů prohráli pouze jeden, a to s aspirantem na titul Slavií Praha, byli pasováni do role favorita. Zlínští ovšem Klokany překvapili, po zásluze zvítězili 4:1 a připsali si důležité tři body v boji o setrvání v nejvyšší soutěži.

Poslední tým Fortuna ligy FC Trinity Zlín neprožívá dobré období. Zatímco zlínští fotbalisté sbírají výher jako šafránu, jejich soupeřům v boji o udržení v lize se naopak začalo dařit. Dvanácté České Budějovice remizovali se třínáctou Zbrojovkou Brno. Teplice si po výhře v Olomouci připsali bod za remízu s Mladou Boleslaví a poté co předposlední Pardubice doma porazily Slovácko, utekly Zlínu už o šest bodů. Zlín byl tedy pod obrovským tlakem a mnoho lidí tvrdilo, že jestli Zlín zápas s Bohemians nezvládne, sestupu se už nevyhne.

Bohemians prožívá úplně jiné období. Poslední zápas se Slávií sice nezvládli, z předchozích sedmi zápasů vyšli hned šestkrát vítězně. Klokani se momentálně drží na čtvrtém místě a mají už zajištěnou pozici ve skupině o titul. Bohemians pod trenérem Jaroslavem Veselým hraje velmi dobrý fotbal a po zásluze se drž na předních příčkách tabulky.

I přes důležitost zápasu pro Zlín začali aktivněji hosté. Ve dvacáté minutě se pěkně uvolnil Jan Matoušek a nachystal míč na malé vápno pro Martina Hálu, jehož pokus mířil do tyče a následně do zámezí. Zlín skóroval z první větší příležitosti. Po centru domácího kapitána Procházky se k odraženému míči dostal teprve osmnáctiletý Tom Slončík a po přesném zásahu se mohl radovat z prvního ligového gólu. Zlínští opět polevili a do šancí se tak dostávali hráči hostí. Vyrovnat mohl v závěru poločasu pumelicí zpoza vápna Josef Jindřišek, jeho pokus ovšem letěl nad bránu Stanislava Dostála. První půle tedy skončila 1:0 ve prospěch domácích.

Bohemians nastoupili do druhého poločasu se třemi čerstvými hráči, ale byli to Zlínští hráči, kteří po deseti minutách zvyšovali na 2:0. Přesnou přihrávkou našel Robert Hrubý rozběhnutého Vukadina Vukadinoviče, který poslal míč za záda hostujícího brankáře. Po vstřelené brance se opět Zlín stáhl a aktivnější byli Pražané, kteří v šedesáté osmé minutě po dobré kombinaci a přesném zakončení Davida Puškáče snížili na rozdíl jediné branky. Za necelé tři minuty vrátil Zlínu dvougólový náskok Robert Hrubý. Krásnou nahrávkou přes celé pokutové území ho našel Slončík a pumelicí pod břevno nedal gólmanovi šanci. Hosté se nevzdávali a snažili se s nepříznivým výsledkem něco udělat, nebezpečná hlavička Tomáše Necida však mířila pouze do rukavic brankáře. Naopak Zlín přidal ve třetí nastavené minutě třešničku svému výkonu Slončík. Střelu Rudolfa Reitera i následnou dorážku Youby Dramého zneškodnil brankář, k odraženému míči se však dostal Slončík a druhým gólem v zápase korunoval vítězství Zlínských 4:1.

Ševci udělali velký krok k záchraně v lize, vyhráno však rozhodně nemají. Jestli si však v následujících zápasech budou počínat podobně jako v zápase s Bohemians, mají šanci na záchranu vysokou. Pro Bohemians bodová ztráta znamená, že na páté Slovácko mají náskok pouhé dva body a v bojích s elitou bude stále o co hrát.

Zobrazeno 449 krát
Naposledy upraveno: po., 8. květen 2023 17:56
Matyáš Hartman

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste