Vytisknout tuto stránku
ne., 24. březen 2019 17:54

Třinec vyhrál i třetí čtvrtfinále a zítra může rozhodnout

Zklamaní hráči Vítkovic po třetím prohraném zápase v sérii Zklamaní hráči Vítkovic po třetím prohraném zápase v sérii Zdroj: facebook.com/hcvitkovice Foto: Petr Kotala
Ostrava – Dnes se v Ostravě odehrálo 3. čtvrtfinále Generali play-off. Třinec, který se po jistých domácích výkonech pokoušel o zisk třetího bodu na ledě rivala, znovu uspěl. Nezabránila tomu ani zlepšená vítkovická hra.

Úvodní přerušení dnešního zápasu bylo opět kuriózní jako to ve druhém utkání v Třinci. Po půl minutě byla hra přerušena z důvodu nefunkční časomíry na kostce. Vše se rychle vyřešilo a šlo se na hokej. Vítkovice nabuzené domácím prostředím byly poprvé lepší než soupeř. První šanci zápasu měl na hokejce Schleiss, ale bekhendem pálil jen do betonu Hrubce. I na druhé straně zahrál prim beton Bartošáka. Přes něj se snažil puk protlačit Vrána, ale nepovedlo se mu to. V 10. minutě si domácí zahráli první přesilovku. Za protesty při odpískaném zakázaném uvolnění šel pykat na dvě minuty Werek. Domácí si s první přesilovkou nevěděli rady a hosté se v klidu ubránili. O tři minuty později měli další přesilovou hru, tu zvládli lépe, ale ani po střelách Romana a šanci Tybora na brankovišti se skóre neměnilo. V 16. minutě ukázali hosté domácím, jak se hraje přesilová hra. Aktivní přístup a mnoho střel sice nevyústilo v gól, ale vítkovičtí obránci a brankář Bartošák se museli otáčet. Sedm vteřin před první sirénou pálil nad ledem Svačina, ale na gólmana nevyzrál.

Třinecké vedení

Druhá třetina nabídla hodně atraktivní hokej s velkým počtem šancí na obou stranách. Ve 22. minutě nahazoval Gregorc, Musil nechtěně nahození tečoval a přidělal starosti Hrubcovi, který skvěle reagoval. „Nedáš, dostaneš“ se projevilo i v tomto zápase. Schleiss ve 23. minutě ztratil za svou brankou kotouč, tím pádem se tři hráči Vítkovic dostali za hru a Doudera přesnou diagonálou přes celé pásmo pobídl Michala Kovařčíka, který se z úhlu nemýlil.

O chvíli později mohl rovněž z úhlu srovnat Lev, pálil ale jen do tyče. Ani minela Hrubce neskončila gólem, protože dokázal své zaváhání proti Tyborovi hned dvakrát napravit. Další příležitost měl již zmiňovaný domácí útočník Schleiss. Napřed pálil od modré čáry, pak si našel odražený puk, objel branku, ovšem na přesunuvšího Hrubce nevyzrál ani napodruhé. Počet přesilových her srovnal ve 30. minutě Hrabal, který sekl v úniku třineckého hráče. Domácí se museli cítit jako na bojišti, protože projektily hostů létaly jeden za druhým. Domácí odstřelovali stejným způsobem při vyloučení Hrni šest a půl minuty před koncem druhé periody, ale hosté útoky přečkali. Zvýšit mohl minutu před koncem Hrňa, ale zpola odkrytou branku přestřelil.

Stránského trefa nic nezměnila

I poslední třetinu statisticky ovládl domácí tým. Střelecké pokusy se v této třetině zastavily na 11:6 pro domácí a celkově 34:21 taktéž pro tým z Ostravy. Jenže nebezpečnější a účinnější byli hosté. Ve 43. minutě se kolem branky po vzoru Jana Schleisse obtáčel Vrána, Bartošák se stihl přesunout a zastavil puk na brankové čáře, což potvrdil i videorozhodčí. O minutu později tečoval Tybor mimo. Ve druhé komerční přestávce třetí třetiny ohlásil hlasatel návštěvu 9833 diváků znamenající vyprodáno. Hned po jeho hlasu z mikrofonu cinkal na horní tyč domácí branky Vrána. V 51. minutě přišlo rozhodnutí. Vrána našel před bránou na chvíli osamoceného Růžičku, a ten tečí mezi betony brankáře modrobílých zvýšil na 2:0. Po tomto gólu hala ztichla a v nerozhodné hře domácích se čas od času až do konce zápasu ozýval pískot z ochozů. V posledních vteřinách korigoval skóre na 1:2 střelou zápěstím Stránský.

Zítřejší zápas bude pro vítkovické barvy otázkou života a smrti. Pokud prohrají i počtvrté v řadě, tak budou následovat Hradec Králové, kterému Kometa ukončila sezónu taktéž ve čtyřech zápasech.

Stav série: HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec 0:3

Zobrazeno 1294 krát
Naposledy upraveno: ne., 24. březen 2019 18:29
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste