Vytisknout tuto stránku
ne., 6. prosinec 2020 20:09

Tvrdá srážka hráčů v Premier League. Hvězdný útočník opouštěl hřiště s frakturou lebky

Ilustrační fotka Raula Jimeneze Ilustrační fotka Raula Jimeneze Zdroj: https://www.wolves.co.uk/
Anglie - Nepříjemná situace neblaze poznamenala zápas mezi Arsenalem a Wolverhamptonem Wanderers. Po rohovém kopu se hlavami srazili David Luiz a Raul Jimenez. Luiz si ze srážky odnesl tržnou ránu na hlavě, druhý jmenovaný opouštěl hřiště na nosítkách s frakturou lebky.

V rámci 10. kola Premier League proběhlo utkání mezi Arsenalem a Wolves. Oba týmy si chtěli jít pro vítězství, zápas však poznamenala situace hned z úvodních minut zápasu. Míč si k rohovému praporku postavil křídelník Arsenalu Willian a poslal míč do šestnáctky soupeře. Na centr si naskočil David Luiz, který však míč nezasáhl a místo toho se střetl s bránícím Raulem Jimenezem. Rozhodčí přerušil hru a okamžitě gestem přivolal lékaře obou týmů, kteří přiběhli na místo a ihned začali ošetřovat.

Ze souboje vyšel lépe stoper Arsenalu, ten už byl po pár minutách schopen sedět a nechat si ošetřovat tržnou ránu, kterou měl na hlavě, vypadal však otřeseně z toho, co se stalo. Útočník Wolves byl na tom o poznání hůř. Při střetu utrpěl frakturu lebky a nevypadalo to s ním vůbec dobře. V péči lékařů strávil na trávníku dalších deset minut, potom ho naložili na nosítka a s kyslíkovou maskou jej odnesli ze hřiště přímo do sanitky, ve které zamířil do nemocnice. Luiz v zápase pokračoval s ovázanou hlavou, ale proud krve byl tak silný, že prosákla i přes všechny obvazy a o poločasové přestávce ho Mikel Arteta ze hřiště stáhl. Wolves si z Emirates Stadium odvezli výhru, kterou na dálku podpořili svého útočníka.

Jimenez podstoupil operaci a podle klubového lékaře Matta Perryho se zotavuje velmi dobře a udělal v léčbě velký pokrok. Když vše půjde dobře, nemocniční lůžko opustí na začátku týdne. Mexický útočník poděkoval všem za podporu a doufá, že se na hřiště vrátí brzy. Je však jasné, že k vyléčení takového zranění povede ještě dlouhá cesta.

Zobrazeno 676 krát
Naposledy upraveno: po., 7. prosinec 2020 23:17
Filip Hedrich

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste