Vytisknout tuto stránku
út., 12. květen 2020 17:49

Týmy si odhlasovaly restart Fortuna ligy

Šéf LFA Dušan Svoboda byl celou dobu pro dohrání sezóny Šéf LFA Dušan Svoboda byl celou dobu pro dohrání sezóny Zdroj: tyden.cz
V úterý 12. května proběhlo ligové grémium, na kterém zástupci všech prvoligových a druholigových fotbalových klubů rozhodovali, zda se přerušená sezóna bude dohrávat i po 30. červnu, kdy za normálních okolností sezóna končí. V nejvyšší soutěži bylo pro pokračování 13 z 16 týmů. Opava, Karviná a Zlín se hlasování zdrželo. Ve druhé lize byl proti pouze Sokolov ostatních 15 týmů bylo pro. 

Prvním zápasem po pauze vynucené pandemií bude dohrávka mezi Teplicemi a Libercem, kteří se utkají na stadionu Na Stínadlech 23. května. Zápasy by se měly odehrát za přítomnosti maximálně 300 lidí, od 8. června se čeká navýšení na 1000 osob. 

Do konce ročníku zbývá odehrát šest kol základní části, pět kol nadstavby a baráž. Celá liga by se tedy měla dohrát do 15. července. Ve hře je prodloužení až do 2. srpna, což se ale například nelíbí šéfovi Slavie Přáli jsme si, aby liga nepokračovala za 15. červenec. Těch důvodů je víc. Ten nejpragmatičtější je ten, že na srpen plánuje UEFA zahájení dalšího kola evropských soutěží. Nevím, jestli je to realistické, ale přáli bychom si to," řekl Tvrdík v rozhovoru s ČTK po zasedání ligového grémia

Grémium se také shodlo na prodloužení hráčských smluv. Ty, které končí posledním červnem letošního roku by měly být prodlouženy do konce ročníku. Dále smlouvy, které by měly platit od 1. července, budou aktuální až na začátku následující sezóny.

Situace v evropském fotbale je rozdílná. Německá Bundesliga se znovu rozjede už tento víkend. V Anglii si týmy odhlasovaly, že se současný ročník nebude anulovat, a tak se dá očekávat, že se také pokusí dohrát zbylé zápasy. Ve Franci byla nejvyšší soutěž ukončena a první PSG získal titul. Stejná situace je i v Belgii, kde s předstihem obdržely titul Bruggy i s českým útočníkem Michaelem Krmenčíkem.

Zobrazeno 1102 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. květen 2020 22:05
Štěpán Hubálek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste