Vytisknout tuto stránku
st., 14. duben 2021 21:42

UEFA rozdala tresty v kauze Kúdela

Glen Kamara během hádky s Ondřejem Kúdelou Glen Kamara během hádky s Ondřejem Kúdelou Zdroj: sport.cz
Nyon - Disciplinární komise UEFA rozhodla o trestech pro slávistického obránce Ondřeje Kúdelu a hráče Rangers FC Kemara Roofeho a Glena Kamaru. Slávistický obránce dostal za rasistickou úražku stopku na deset utkání na evropské a reprezentační úrovni.

18. března se ve skotském Glasgow hrála odveta osmifinálového zápasu mezi Rangers FC a pražskou Slavií. Slavia dvojzápas zvládla a po výhře 2:0 na půdě soupeře mohla slavit postup do další fáze soutěže. Nejvíce se však v souvislosti s tímto zápasem mluvilo o třech momentech. Prvním je hororový faulu útočníka Roofeho na slávistického brankáře Koláře, který si ze souboje odnesl zlomeninu čelní kosti. Druhý údajná rasistická uřážka z úst Ondřeje Kúdely směrem ke Glenu Kamarovi. A třetím následné napadení Kúdely Glenem Kamarou v útrobách stadionu Ibrox.

Kontrolní, etická a disciplinární komise vyměřila trest pro Ondřeje Kúdelu v délce deseti zápasů. „Jsem zaskočen, že disciplinární komise UEFA dospěla k jinému závěru než předtím její inspektor. Podle něj neexistovaly přesvědčivé důkazy pro mé obvinění z rasismu, které nadále odmítám,“ vyjádřil se Kúdela. Advokátní kancelář zastupující Ondřeje Kúdelu se vyjádřila, že jim rozhodnutí bylo zasláno bez odůvodnění a bude o tyto informace žáda. „Poté s klientem zvážíme odvolání,“ stojí v prohlášení.

Bez trestu se ale neobešli ani hráči Rangers. Kemar Roofe za svůj faul, kvůli kterému Ondřej Kolář odloží ochranou helmu až po skončení kariéry, vyfasoval čtyřzápasový trest. Glen Kamara si za napadení Kúdely po skončení zápasu nezahraje tři zápasy. Skotský klub ve svém prohlášení přivítal trest pro Ondřeje Kúdelu a zároveň uvedl, že tresty pro jejich hráče považují za přísné.

Zobrazeno 623 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. duben 2021 12:15
Vilém Pospíšil

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste