Vytisknout tuto stránku
st., 18. březen 2020 20:20

V NHL je potvrzený první případ koronaviru. Nakaženým je hokejista Ottawy

Oznámení Ottawa Senators Oznámení Ottawa Senators Zdroj: nhl.com
Ottawa – Jeden z hráčů týmu Ottawa Senators měl pozitivní test na COVID-19. Vedení klubu nyní apeluje na své hráče, aby se izolovali a sledovali svůj zdravotní stav. V týmu působí také český útočník Filip Chlapík.

Hokejový klub Ottawa Senators potvrdil nákazu koronavirem u jednoho ze svých hráčů. Nejmenovaný hokejista měl podle vedení klubu mírné příznaky nemoci a nyní se nachází v karanténě. Zástupci klubu vyzvali ostatní členy týmu, aby se rovněž izolovali a důkladně sledovali svůj zdravotní stav.

„Klub je v procesu, se situací se seznamují všichni, kteří s tímto sportovcem byli v kontaktu. V důsledku tohoto pozitivního případu byli všichni členové Senators požádáni, aby zůstali v karanténě, sledovali svůj zdravotní stav a dodržovali rady našeho zdravotnického týmu,“ stojí v prohlášení ottawské organizace.

Kvůli koronaviru byly zrušeny nebo pozastaveny hokejové ligy po celém světě. Mezi pozastavenými je i severoamerická NHL. Vedení soutěže oznámilo přerušení ligy od 12. března na dobu neurčitou. Momentálně se mezi hráči spekuluje o obnovení provozu soutěže na začátku léta. V červenci by se dohrály zápasy základní části a následně v srpnu by se mělo konat play off. Návrh nyní studuje Hráčská asociace (NHLPA) a v případě souhlasu ho postoupí NHL.

Zobrazeno 1270 krát
Naposledy upraveno: st., 18. březen 2020 21:17
Petra Čiklová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste