Vytisknout tuto stránku
st., 14. listopad 2018 23:32

V Olomouci probíhá Týden humanitních věd. Nabízí přednášky a výstavy

Logo akce Logo akce Zdroj: www.olomouc.cz
Olomouc - Filozofická fakulta Univerzity Palackého (FF UP) se zapojila do akce Týden humanitních věd. Ta nabízí různé přednášky, projekce a diskuzní panely. Probíhá od pondělí 12. do pátku 16. listopadu a oslavuje tak Světový den filozofie UNESCO.

K letošní akci Týden humanitních věd se nově připojila i FF UP. Přidává se tak k Masarykově univerzitě v Brně a Univerzitě Karlově v Praze. K dispozici je přibližně osmdesát přednášek, projekcí a výstav.

„Nabízíme bezpočet zajímavých přednášek, instalací i promítání, na které vás srdečně zveme. Mimo jiné v tomto týdnu slavnostně otevřeme posluchárny pojmenované po dvou zesnulých významných osobnostech, a to po dramatikovi a prezidentovi Václavu Havlovi a novináři a publicistovi Václavu Burianovi,“ sdělil Ondřej Molnár, proděkan pro organizaci a rozvoj FF UP.

Událost se zaměřuje na několik humanitních oborů od mediálních studií přes politologii a historii či film a divadlo.

„Spolu s kolegy z Brna a Prahy jsem přesvědčen, že je nutné opakovaně připomínat široké veřejnosti i jejím voleným zástupcům na různých pozicích státní správy skutečnost, že pěstování poznání v oblasti humanitních a společenských věd je pilířem každého demokratického státu,“ řekl Zdeněk Pechal, děkan FF UP.

Detailní program akce najdete na webu www.tydenhumanitnichved.cz

Zobrazeno 1380 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. listopad 2018 11:08
Natálie Krejčová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste