Vytisknout tuto stránku
út., 8. listopad 2022 23:11

V Olomouci vzniklo nové útočiště pro zahraniční studenty

Univerzita Palackého Univerzita Palackého Zdroj: https://www.upol.cz
Pro studenty a návštěvníky ze zahraničí otevřela Univerzita Palackého nové kontaktní místo. Právě zde by měli dostat zahraniční hosté informace potřebné k jejich pobytu v České republice, zejména však v Olomouci. Welcome Office bude vítat své hosty v prostorech na ulici Vodární.
Studentská televize: Otevření univerzitní Welcome Office Studentská televize - Audiovizuální produkce UPOL

Univerzita Palackého pokračuje v budování mostu mezi naší a zahraničními univerzitami. Ve čtvrtek 20. října byla slavnostně otevřena Welcome Office. O její vznik se zasloužili zejména prorektor univerzity pro internacionalizaci Jiří Stavovčík a nynější vedoucí Welcome Office UP Alena Vyskočilová. Instituce bude sídlit na ulici Vodární 6, kde mimo jiné sídlí katedra psychologie.

Welcome Office by měla sloužit nejen zahraničním studentům, ale také návštěvníkům ze zahraničí, mířícím do Olomouce. Zde dostanou tipy na to, kde se ubytovat, kde nakupovat nebo jak si například zařídit potřebné dokumenty pro pobyt v České republice.

„Doufám, že i čeští studenti budou pomáhat ve Welcome Office, neboť bych chtěl vytvořit systém 'buddies'. Ten bude spočívat v tom, že si český student 'adoptuje' zahraničního studenta a bude mu pomáhat s adaptací k životu v Olomouci,“ řekl prorektor Stavovčík. V budoucnu, až se podaří navýšit kapacity zaměstnanců Welcome Office, by se instituce měla zaměřit také na české studenty, kteří by měli zájem o studium v zahraničí a pomoct jim s vycestováním.

Pozvání na slavnostní otevření přijali mimo představitelů Univerzity Palackého také ředitelka Národního českého a slovenského muzea v Iowě Cecilia Rokusek a bývalý velvyslanec ČR v USA Martin Palouš. Pro více informací o Welcome Office navštivte oficiální webové stránky.

Zobrazeno 532 krát
Naposledy upraveno: út., 8. listopad 2022 23:12
Daniel Moravec

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste