Vytisknout tuto stránku
so., 19. říjen 2019 22:01

V úterý 22. října proběhne beseda s investigativním novinářem Markem Wollnerem

Marek Wollner moderuje pořad Reportéři ČT Marek Wollner moderuje pořad Reportéři ČT Zdroj: archiv ČT
Olomouc – Už tohle úterý 22. října zavítá novinář a moderátor pořadu Reportéři ČT na Univerzitu Palackého, aby zde rozebral klíčová témata veřejnoprávních, ale také soukromých médií. Beseda se uskuteční v auditoriu Pedagogické fakulty. Jedná se o cyklus přednášek „Svět médií v 21. století“.

Marek Wollner, nositel Ceny Ferdinanda Peroutky, působí v České televizi jako redaktor a dramaturg investigativního pořadu Reportéři ČT. Je taktéž šéfredaktorem reportážní publicistiky ČT, kam patří pořady Černé ovce a 168 hodin.

Jako jedna z mála osobností mediální sféry je zapojen do cyklu přednášek pro studenty Univerzity Palackého nazvaného „Svět médií v 21. století“. Projekt se orientuje především na veřejnoprávní média v demokratické společnosti, jakými způsoby jsou regulována a podle jakých principů fungují. Zájemci mohou online a anonymní formou klást Wollnererovi dotazy, na které pak v průběhu diskuze bude odpovídat.

Projekt úspěšně zahájli besedou moderátor Daniel Stach, která se konala minulé úterý a pyšnila se hojnou účastí nejen z řad studentů, ale i veřejnosti.

Do konce kalendářního roku mají studenti možnost seznámit se s dalšími osobnostmi masmédií. Těšit se mohou na moderátora Václava Moravce, režiséra Víta Klusáka, novináře Jiřího Kubíka nebo novinářku Sabinu Slonkovou. Za projektem stojí Katedra českého jazyka a literatury a Centrum prevence rizikové virtuální komunikace Pedagogické fakulty Univerzity Palackého.

Zobrazeno 1186 krát
Naposledy upraveno: po., 21. říjen 2019 12:38
Aneta Luksová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste