Vytisknout tuto stránku
pá., 25. listopad 2011 01:41

Vánoční strom svítí a trhy začínají

Ve čtvrtek 24. listopadu 2011 v 17:00 hodin proběhlo na Horním náměstí v Olomouci slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Kterým je dvacetimetrový smrk pocházející z Nízkých Tater. Přítomen zde byl primátor města Martin Novotný, který byl i u vyhlášení výsledků soutěže Pojmenujte vánoční strom.

Čtvrtečním dnem byly také zahájeny vánoční trhy, které můžete navštěvovat na Horním i Dolním náměstí. Kromě stánků zde nalezete i Vánoční ZOO, betlém Jiřího Halouzky, Ježíškovu dílnu a poštu a především kluziště. Ledová plocha je k dispozici denně od 10:00 do 22:00 hodin až do konce února příštího roku zcela zdarma. Pro zahřátí jsou ke kluzišti přistaveny stánky s punčem a pro hladové i občerstvení.

V posledním listopadovém týdnu a během celého prosince se na náměstí vystřídá celá řada kulturních akcí. Jejich přehled najdete na webových stránkách http://www.vanocnitrhy.eu/program. Vystoupí například hudební skupina Turbo, Kamelot, František Nedvěd se skupinou, Zdeněk Hamřík, Moravia bigband, Mig 21 a mnoho dalších. Město pamatuje i na nejmenší, a proto se děti mohou těšit například na Michala Nesvadbu nebo Pohádkový víkend pro děti (sobota 10. 12. 2011).

Zajímavostí je, že se Olomouc zároveň zapojí do akce Lokální dukát. Jde o zavedení platidla tzv. Olomócké držgrešle, které má sloužit k pobavení turistů i obyvatel, kteří si jej mohou na památku nechat. Hodnota držgrešle je 40 korun, avšak není skutečnou měnou. Lidé ho mohou koupit přímo na náměstí ve stánku společnosti Karkonoski Dom Numizmatyczny, nebo v obchodech, které budou označeny nálepkou "Zde získáte 40 olomóckéch držgrešli".

Zdroje: http://zpravodajstvi.olomouc.cz/clanky/V-Olomouci-se-bude-behem-vanocnich-trhu-platit-dukaty-17181

http://www.olomouc.eu/aktuality/2010/tz-vanocni-trhy-2010.cs.pdf

http://www.kluzisteolomouc.cz/

http://www.vanocnitrhy.eu/program/

http://www.vanocnitrhy.eu/fotogalerie-2010/

Zobrazeno 3896 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Barbora Svobodová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste