Vytisknout tuto stránku
pá., 17. duben 2020 13:13

VELIKONOČNÍ VÝSTAVA V GALERII M+M SE ODKLÁDÁ

Velikonoční kraslice Velikonoční kraslice Zdroj: http://www.milujivelikonoce.cz/cs/temata/show/vajicka/166-kraslice-a-moznosti-jejich-zdobeni/
HRANICE - Hojně navštěvovaná expozice velikonočních tradic v hranické galerii se z důvodu koronavirové krize letos neuskutečnila. Nicméně návštěvníci se na výstavu mohou těšit i nadále, bude totiž prodloužena až do neděle 14. června.

Soukromá galerie M+M působí v Hranicích již 27 let, a to především díky nesmírnému entuziasmu a pracovitosti majitelky Anny Musilové, jejím blízkým a mnohým pomocníkům. Pravidelně se zde konají četné koncerty, přednášky, expozice nebo akce pro děti, například karnevaly. Mezi nejnavštěvovanější patří obvykle vánoční výstava betlémů a aktuální velikonoční výstava kraslic. V galerii jsou k vidění především díla dětí, seniorů a handicapovaných osob, ale mnohdy zde vystupují i známí či teprve začínající umělci. V zahradní části jsou umístěny dřevořezby talentovaného Josefa Musila, jež si návštěvníci mohou prohlédnout kdykoliv během roku. Galerie je uzpůsobena tak, aby mohla být zpřístupněna každému, tudíž je zde vstupné dobrovolné .

„Velmi mě to mrzí, že jsme letošní velikonoční výstavu ani nestihli otevřít, ale nedá se nic dělat,“ sdělila sedmaosmdesátiletá Anna Musilová. Následně dodala: „Napadlo mě, že by byla velká škoda, aby lidé nemohli spatřit ta překrásná díla, a proto jsem se rozhodla, že instalaci likvidovat nebudeme.“ Ihned po možném znovuotevření si tedy návštěvníci mohou přijít výstavu prohlédnout, až do poloviny června.

Letošní pětadvacátá velikonoční výstava se nijak zvlášť neliší od těch předchozích. Na hosty zde čekají stovky různorodých kraslic, velikonoční perníčky, aranže ze dřeva, keramiky, vlny či šustí. Nebude chybět ani unikátní dřevořezba Stanislava Gorného z Frýdku-Místu, která znázorňuje celý život Ježíše Krista i Poslední večeři Páně.

Zobrazeno 929 krát
Naposledy upraveno: pá., 17. duben 2020 21:31
Aneta Bartošíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste