Vytisknout tuto stránku
ne., 24. únor 2019 21:59

Verva Kometu nepřekvapila, play off se Litvínovu vzdaluje

Viktor Hübl, střelec třetí branky Litvínova Viktor Hübl, střelec třetí branky Litvínova Zdroj: www.hcverva.cz
Litvínov – V rámci 48. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se mezi sebou v neděli 24. února střetla domácí Verva Litvínov a brněnská Kometa. Papírové předpoklady se potvrdily. Kometa porazila Litvínov 4:3 a připsala si tak tři cenné body do tabulky. Naopak Vervě se postup do předkola vyřazovacích bojů vzdálil. Další litvínovský neúspěch znamenal i odvolání hlavního trenéra Milana Razýma.

První třetinu ovládla Kometa

Do utkání vstoupila mnohem lépe hostující Kometa. Brněnští byli aktivnější a častěji zakládali svá útočná snažení. Ovoce jim tato taktika přinesla ve 13. minutě, kdy hosté využili hrubku domácího Lukeše. Litvínovský útočník nabil kotouč Petru Holíkovi, který se dostal do samostatného úniku, jímž nepohrdl a poprvé v utkání rozvlnil litvínovskou síť – 1:0 pro Kometu. V 15. minutě Verva měla k dispozici přesilovou hru, díky níž mohla stav utkání srovnat. Domácím se ovšem gól vstřelit nepodařilo. Stejnou šanci dostala v závěru třetiny i Kometa, výsledek byl ovšem stejný.

Litvínov se dostává ke slovu

Začátek druhé dvacetiminutovky se opět nesl ve znamení brněnského tlaku. Hned zkraje se do velké šance dostal hostující Orsava, jenž ovšem nedokázal trefit prázdnou klec. Ve 30. minutě si o pozornost řekl domácí Petružálek, po jehož střele zazvonila tyč. Ve 39. minutě domácí Jurčík vyslal do šance Kašpara, který přesně trefil volný prostor mezi betony brněnského brankáře – 1:1. Studená sprcha pro Litvínov přišla 15 vteřin před koncem druhého dějství. Hostující Barinka vystřelil od modré čáry. Petrásek jeho střelu vyrazil jen před sebe, kde číhal připravený Zaťovič, jenž poslal Kometu opět do vedení – 2:1 pro Brno.

Mistrovská Kometa ukázala svou sílu

Kometa do závěrečného dějství vlétla jako uragán. Hned ve 42. minutě se hosté radovali znovu. Tomáš Vondráček trefil hůl bránícího Strejčka, od kterého se kotouč odrazil za záda Petráska – 3:1 pro Brno.

Domácí se ovšem nechtěli nechat zahanbit a nadále bojovali. Petružálek následně již podruhé v utkání orazítkoval tyč hostující svatyně. Ve 47. minutě už šlo Litvínovu štěstí naproti. Trončinský vyslal svůj projektil na hostujícího gólmana. Ke kotouči se ale jako první dostal Jurčík, jenž si puk na hokejce zpracoval a následně trefil volný prostor v brněnské kleci – 3:2.

Netrvalo to dlouho a Brno opět odpovědělo. Graborenko namazal kotouč přímo na hůl Dočekala, který uháněl sám na Petráska. Dočekal domácího brankaře prostřelil z levé strany, čímž Kometu poslal znovu do dvoubrankového vedení – 4:2.

Verva v 57. minutě odvolala gólmana a zkusila to se šesti hráči v poli. A taktika se osvědčila. Mikúš našel před brněnskou brankou volného Hübla, který chladnokrevně zakončil. Svou pohotovou střelou Hübl vykřesal domácímu týmu ještě naději na obrat – 4:3. Domácí se v poslední minutě usadili před brankou Komety, Litvínov prahl po vyrovnání. Další gól už ale nepadl a Brno tak v Litvínově po disciplinovaném výkonu zvítězilo 4:3.

Verva odvolala hlavního trenéra

Další litvínovská prohra zapříčinila odvolání hlavního trenéra Milana Razýma.

,,Máme čtyři zápasy do konce a chceme mužstvu dát impuls do těch posledních zápasů. Chceme se o to porvat," okomentoval toto rozhodnutí pro klubový web Jiří Šlégr, generální ředitel Vervy.

Zobrazeno 1240 krát
Naposledy upraveno: ne., 24. únor 2019 22:52
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste