Vytisknout tuto stránku
út., 30. říjen 2018 13:18

VERVA PODLEHLA BRUSLAŘŮM 0:3

Bojující Martin Látal před brankou Litvínova Bojující Martin Látal před brankou Litvínova Zdroj: Edvard Beneš
Litvínov - Hokejisté Vervy třetí výhru v řadě nepřidali. V den stého výročí vzniku Československa podlehli Mladé Boleslavi na domácím ledě. Vyrovnané utkání rozhodly především promarněné šance Chemiků a naopak proměněné přesilovky Bruslařů, kteří si ze severu Čech odvezli tři body po výhře 3:0.

První třetinu gólově ovládli Bruslaři

Litvínovští vstoupili do utkání s vervou, útočili a drali se směrem k hostující brance. Mladoboleslavská obrana ovšem byla pozorná a své protihráče nepouštěla do větších akcí. Naopak to byli hostující hráči, kteří se dostali jako první do šance. Ve čtvrté minutě Pacovský prozkoušel Januse z mezikruží, přičemž jen těsně minul litvínovskou svatyni.

Zanedlouho se činila i Verva. Od modré čáry vyslal dělovou ránu norský obránce Sörvik, mladoboleslavský brankář Krošelj ovšem svůj tým podržel. V desáté minutě si o slovo řekl domácí Petružálek, jehož střela orazítkovala břevno hostující branky. Ve 12. minutě si Bruslaři díky faulu Hanzla zahráli přesilovou hru, kterou následně přetavili ve své vedení. Jakub Orsava svou prudkou ránou z mezikruží rozvlnil síť za Janusem – 1:0 pro Mladou Boleslav. O srovnání stavu se minutu před koncem prvního dějství pokusil opět Petružálek, jeho razantní střelu ale Krošelj zneškodnil. Do šaten tak Bruslaři odcházeli s jednogólovým vedením v zádech.

Druhá třetina se nesla ve znamení neproměněných přesilových her

Na začátku druhé dvacetiminutovky se Litvínovští dočkali své šance. Po faulu hostujícího Hanzlíka měla Verva k dispozici dvouminutovou přesilovou hru, která se jí ale vůbec nepodařila. Světelný ukazatel skóre na Hlinkově stadionu se tak nepohnul. Zanedlouho se početní výhoda naskytla i Bruslařům, jelikož si Suchánek musel odpykat trest za hákování.Ale ani Mladá Boleslav svou šanci neproměnila.

Litvínovští se snažili se svým soupeřem srovnat krok, ale marně, příliš se jim nedařily přihrávky. Ve 32. minutě přišla další početní výhoda pro domácí, faulem se již podruhé provinil hostující Hanzlík. Do velké šance se dostal Petružálek, na kterého zívala odkrytá brána. Hostující gólman se ale stihl fantasticky přesunout a Litvínovským zmařil naději na srovnání.

Ve 34. minutě se Verva dostala po faulu Martina Hanzla do oslabení. Síly na ledě se ale za nedlouho srovnaly, na druhé straně se provinil hákováním střelec první branky Orsava. Verva se nadále snažila dohnat jednobrankovou ztrátu, jenže Krošelj byl bezchybný. Druhá třetina tak skončila s nezměněným stavem, Mladá Boleslav stále vedla 1:0.

Bruslaři si kráčejí za vítězstvím 

Hned zkraje třetího dějství šla Vervy do čtyř, Suchánek si musel odpykat dvě minuty na lavici hanby. A Mladá Boleslav svou šancí nepohrdla, nabídnutou přesilovou hru ihned využila. Michal Vondrka se z levého kruhu napřáhl k prudké střele, která prošla přes Janusovy betony až do litvínovské branky – 2:0 pro Mladou Boleslav. Ve 42. minutě již potřetí v utkání fauloval mladoboleslavský Hanzlík a tak Chemici dostali šanci na snížení stavu. Litvínov tuto příležitost ale využít nedokázal.

Naopak si ve 45. minutě o pozornost řekl Látal, proti jeho akci ovšem pohotově zasáhl domácí brankář Janus. Chemici se neustále snažili dotahovat, hostující gólman Krošelj jim však změnu stavu nedovolil. Litvínovští tři a půl minuty před koncem odvolali Januse a zkoušeli to se šesti hráči v poli, ovšem marně. V 59. minutě vítězství Boleslavi zpečetil Martin Látal, jenž poslal nekompromisně kotouč do prázdné brány – 3:0 pro Mladou Boleslav. Bruslaři se tak před zraky 5 123 diváků mohli radovat z vítězství nad Vervou. Mladá Boleslav si navíc z Litvínova odvezla tři cenné body do tabulky Tipsport extraligy ledního hokeje.

„Litvínov pro nás byl ohromný favorit. My máme sezonu, kdy se nám nedaří. Byl to bojovný výkon podpořen výborným výkonem gólmana. Měli jsme štěstí, že jsme nedostali gól, výsledek napovídá průběhu hry,“ zhodnotil utkání pro hcverva.cz mladoboleslavský trenér Miloslav Hořava, jenž v minulosti dovedl Litvínov k historickému titulu.

Zobrazeno 1645 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. listopad 2018 10:18
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste