Vytisknout tuto stránku
ne., 15. březen 2020 19:12

Videohra The Last of Us se dočká seriálového zpracování

Joel a Ellie ve hře The Last of Us Joel a Ellie ve hře The Last of Us Zdroj: "The Last of Us" by theglobalpanorama is licensed under CC BY-SA 2.0
USA - O tom, že televizní adaptace her končí často tragicky, se už dávno přesvědčili jak samotní autoři, tak diváci. Pořád se ale najdou scénáristé a producenti jako Craig Mazin, kteří věří, že toto prokletí zrušit lze. A právě díky němu se teď můžeme těšit na seriálovou verzi jedné z nejlepších postapokalyptických her – The Last of Us.

The Last of Us vydalo americké studio Naughty Dog v roce 2013 na konzoli PlayStation 3. Hráč v této survival hororové hře hraje za postavu dospělého muže Joela, který se se čtrnáctiletou dívkou Ellie snaží dostat do bezpečí před parazitickou houbou infikovanými jedinci. The Last of Us zaznamenalo okamžitý úspěch a již v roce 2014 vyšlo v remasterované verzi na PlayStation 4.

Dlouho se spekulovalo o filmovém zpracování a s blížícím se vydáním druhého dílu The Last of Us Part II se producenti rozhodli konat. Místo filmu ale natočí seriál. Mazin to ve svém podcastu zdůvodnil takto: "Říkal jsem si 'Nemůžete z toho udělat film, musí to být seriál. Potřebuje to délku.' Je to o vybudování vztahu během dlouhé cesty, takže to musí být televizní show." 

Seriál se bude vysílat na připravované streamovací platformě HBO Max, která má vyjít v květnu. Spolu s Mazinem, který se proslavil napsáním scénáře známého seriálu Černobyl, se na tvorbě bude podílet i samotný autor originálu Neil Druckmann, ze studia Naughty Dog. Příběh má být adaptací děje z prvního dílu hry s možnými odkazy na díl druhý. Druckmann na svém twitterovém účtu mimo jiné i potvrdil, že kromě postav Joela a Ellie se můžeme těšit také na Riley, Marlene, Mariu a Tess.

O autentickou hudební atmosféru se postará skladatel Gustavo Santaolalla, který ke hře vytvořil soundtrack. Kdy se na seriálové zpracování můžeme těšit není úplně jisté. Mazin zatím pouze prozradil, že příprava seriálu naplno začne až po vydání The Last of Us Part II, které má vyjít v květnu tohoto roku.

Zobrazeno 976 krát
Naposledy upraveno: po., 16. březen 2020 18:54
Anna Buchtíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste