Vytisknout tuto stránku
po., 19. duben 2021 12:17

Vychází další knižní strašidelný dům Darcy Coates: Záhada domu Marwicků

Oficiální obálka knihy Oficiální obálka knihy Zdroj: Československá bibliografická databáze
Pro knižní fanoušky hororů, thrillerů, detektivek a duchařských a napínavých příběhů, není jméno Darcy Coates neznámé. Tato mladá, australská spisovatelka si získala přízeň spousty lidí po celém světě svými napínavými příběhy.

Darcy svými knížkami děsí svět již od roku 2016, kdy vyšla její prvotina. U nás byla tatáž kniha vydána o tři roky později. Byla to právě kniha ze série Strašidelné domy, které na sebe dějově nenavazují, ale vždy čtenáři nabízí příběh zasazený právě do domu, v němž se dějí nadpřirozené a paranormální jevy. A právě pátý díl je možné si zakoupit v předprodeji od druhé poloviny dubna. Jako u jiných autorčiných knih i tuto u nás vydává nakladatelství Fobos, které se věnuje knihám tohoto žánru. Dosud byla tato knížka k mání pouze v originální anglické verzi. 

Autorčiny předešlé knihy Duch domu Ashburnů, Duchové rodiny Folcroftů, Přízraky domu Carrowů a Tajemství sídla Craven Manor si dodnes drží velmi vysoké hodnocení, mnohé z nich jsou stále označovány nálepkou bestseller a v každé druhé recenzi se píše, že po nich člověk v noci nemohl spát. Možná proto jsou tak populární, přestože jiní je popisují jen jako strašidelnou pohádku.

Není divu, že už z pouhé anotace může člověku naskakovat husí kůže: ,,Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu vyhýbají. Jednou mi připadalo, že jsem zahlédla ženskou siluetu, jak se prochází jednou z místností v horním patře… ale to bylo nemožné – nikdo tam v tu dobu nežil.," vypráví hlavní hrdinka Josephine.

,,Kniha se mi líbila, místy jsem byl oprvadu vyděšený. Autorka vás přinutí cítit se jako kdybyste byli v domě hned vedle hlavních postav. Byla to klasická duchařina? Nejspíš ano, ale zato skvělá!" uvedl jeden z recenzentů na knižním webu Goodreads. Čtyř až pěti hvězdiček dosahuje hodnocení například i na Amazonu. Záhada domu Marwicků vychází už 19. dubna.

 

Zobrazeno 834 krát
Naposledy upraveno: st., 21. duben 2021 23:22
Klára Škařupová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste