Vytisknout tuto stránku
st., 14. březen 2018 20:34

Výherce nejkomičtější fotografie za rok 2017 je tady

"Help!" Název série nemůže vzniklou situaci vystihnout lépe. "Help!" Název série nemůže vzniklou situaci vystihnout lépe. Zdroj: Tibor Kercz / CWPA / Barcroft
Internetová stránka Comedy Wildlife Photo oficiálně vyhlásila výherce nejkomičtější přírodu-zachycující fotografie za rok 2017. Vítězem loňského ročníku se stal maďarský fotograf Tibor Kercz, který sérií fotografií nazvanou ‚Pomoc‘ zachytil nemotornou sovu padající z větve.

„Požadavky na účastníky jsou prosté. Musí jít o fotku nebo sérii fotografií, které jsou inovativní, zábavné a dynamické, a nějakým způsobem zachycují přírodu a zvěř v ní žijící. Povolené nejsou fotografie domestikovaných zvířat, stejně tak jako fotografie zvířat žijících v zoologických zahradách,“ uvádí oficiální webová stránka The Comedy Wildlife Photography Awards.

Kercz se o první místo ucházel společně se zhruba 3 500 účastníky z 86 zemí světa. 

Přestože se Kercz stal celkovým vítězem, Comedy Wildlife udělovala ještě další ceny, a to fotografiím z 5 kategorií: na souši, pod vodou, ve vzduchu, portfolio a junioři. 

O výherci letos rozhodoval tým složený z profesionálních fotografů, dobrodruhů, badatelů, dokumentárních režisérů, ale také komiků. 

Jako hlavní cenu výherce obdrží týdenní zájezd na keňské safari, pořádaný turistickou společností Alex Walker’s Serian. Vítěz tak na vlastní oči uvidí, jak vypadá život v divočině, bude moci za doprovodu průvodce probádat skryté kouty africké přírody a dostane také šanci zúčastnit se fotografického workshopu přímo v jednom ze safari kempů.

Soutěž, pořádaná od roku 2015, se drží striktně internetového formátu. Oficiální předávání cen se tedy nekoná. Uzávěrka přihlášek na další ročník je do 30. června 2018.

Zobrazeno 2252 krát
Naposledy upraveno: po., 19. březen 2018 19:23
Eliška Kordulová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste