Vytisknout tuto stránku
po., 9. prosinec 2019 17:30

Vypsaná fixa nebo Vložte kočku? Předvánoční čas v Pardubicích ovládly především koncerty

Vypsaná Fixa v Ponorce Vypsaná Fixa v Ponorce Zdroj: Facebook - Viktor Kalabza
Pardubice – Bary a kluby ve městě z Východních Čech se o prvním vánočním víkendu zaplnily nejen milovníky nočního života, ale také fanoušky pardubických hudebních skupin. Ve stejném duchu budou pokračovat všechny víkendy a to až do Štědrého dne.

Kapela Vypsaná fixa, kultovní i mimo svoji domovinu, zahrála v sobotu 7. 12. v undergroundovém rockovém klubu Ponorka. Do "San Piega" (pozn. autora: tak kapela nazývá Pardubice) přijela především oslavit narozeniny majitele klubu LMjmumíra. 

Ve stejný den odehráli svůj koncert i „mlaďáci“ pardubické hudební scény The MayRevolution. I přes konkurenci v Ponorce měla mladá rocková kapela početné publikum, které si je přišlo poslechnout do sklepa kavárny Bílej Kocouř. Velmi hlasité elektrické kytary a hodně lidí v jednom malém sklepě zřejmě pro některé účastníky akce nebylo to pravé. Jednu z fanynek skupiny musela odvézt sanitka po té, co zkolabovala. 

Tento víkend se obyvatelé Pardubic mohou těšit na další koncert. V Divadle 29 se 14. 12. uskuteční již tradiční „vánoční blešírek“, při kterém si budou moci zakoupit nějaké oblečení, ale také poslechnout si hned dvě kapely. Der Šenster Gob zahraje židovskou, romskou a balkánskou hudbu a rocková kapela Vložte kočku akci zakončí.

Poslední víkend před vrcholem Vánoc si v Doli Klubu přijdou na své fanoušci pardubické hudební recese. Na také již tradičních Vánočních Upanišádách zahrají Divoká vejce, Universal Rock Pardubice a Kalkata Band.

Zobrazeno 2454 krát
Naposledy upraveno: út., 10. prosinec 2019 22:30
Kateřina Dojčánová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste