Vytisknout tuto stránku
so., 26. listopad 2016 19:00

Z Chocně a Letohradu vyjede parní vlak s Mikulášem

Mikulášský vlak v Litomyšli. Mikulášský vlak v Litomyšli. Zdroj: Město Litomyšl
Ústecko-Orlicko, Svitavsko – Mikulášské jízdy mají v Pardubickém kraji dlouhou tradici. Letos pojede mikulášský vlak z Letohradu do Dolní Lipky už po dvacáté osmé. Malé cestující nemine Mikuláš s andělem a čerty, dospělí si mohou „přivonět“ k době páry.

V sobotu 3. prosince se vydá tradiční mikulášský vlak na cestu z Letohradu do Dolní Lipky, malé stanice nedaleko města Králíky. Odtud se bude vracet před polednem zpět do Letohradu. Zhruba hodinovou cestu zpestří Mikuláš se svou družinou.

O den později zavítá tento vlak také na trať z Chocně do Litomyšle, letos tažený parní lokomotivou zvanou „Velký býček“. Na trasu vedoucí přes Vysoké Mýto se vypraví tradičně dva páry vlaků, jeden dopolední a jeden odpolední. Vlakem bude opět procházet Mikuláš, aby posoudil chování malých cestujících.

Ve vlaku bude zařazen také bufetový vůz. Cena se od běžného jízdného liší, za zpáteční jízdenku z Chocně do Litomyšle nebo z Letohradu do Dolní Lipky zaplatí jednotlivec 100 korun, až pětičlenná rodina se sveze tam i zpět za 250 korun.

Zobrazeno 2720 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. listopad 2016 21:22
Stanislav Holešínský

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste