Vytisknout tuto stránku
čt., 20. únor 2020 14:23

Chodci porušují zákaz vstupu na martinovskou lávku

Martinovské logo Martinovské logo Zdroj: https://martinov.ostrava.cz/++theme++ova-theme/img/martin.png
 Ostrava-Martinov - Martinovská lávka, která vede přes Plesenský potok, je nyní zborcená, brání tak v průchodu pěší trasy a cyklotrasy. Někteří chodci i běžci se brodí přes potok, jiní ručkují po zábradlí můstku i přes značku Zákazu vstupu.

Lávka se nachází v místě, kde se Plesenský potok vlévá do řeky Opavy, v chatové oblasti na ulici U Opavice. Tento vodní tok patří mezi přírodní martinovské úkazy. Příroda, která jej obklopuje, se zregenerovala z ničivých důsledků chemického obhospodařování okolních polí, a dnes ji tvoří velké množství rostlin, keřů a stromů doplněné o tůně Plesenského potoka.

O lávku, jako o všechny ostravské můstky, pečuje akciová společnost Ostravské komunikace. Tato společnost také vyhotovila projekt na spravení a rekonstrukci lávky, samotné opravy by měly začít kolem měsíce dubna letošního roku.

Na havarijní stav lávky a nutnost objížďky upozorňují okolní křižovatky. Uzavření lávky se neobešlo bez projevů nesouhlasu a nepochopení. Neznámý pachatel odřezal a odnesl překážky, které bránily v přechodu přes lávku. Ostravské komunikace a.s. již podaly trestní oznámení a nainstalovaly na lávku nové pásky a překážky.

„Vadí mi to a nerozumím tomu, proč se s opravami tak otálí. Místo běhaní po mé oblíbené stezce v přírodě u řeky, teď musím chodit běhat do města. Někdy se odhodlám a potok přebrodím, ale je to pro mě vždy velmi nepříjemné,“ uvedla Adéla Červenková, běžkyně a martinovská rodačka.

Zobrazeno 1226 krát
Naposledy upraveno: so., 29. únor 2020 15:05
Tereza Červenková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste