Vytisknout tuto stránku
po., 26. říjen 2015 13:46

Zámek Slavkov láká na Hrůzostrašné prohlídky

Sály osvícené svíčkami, podivné zvuky a všudypřítomné příšery i upíři. Tak nějak to bude vypadat v pátek 30. října na zámku ve Slavkově u Brna. Den před oblíbeným Halloweenem si průvodci ze zámku připravili pro odvážné návštěvníky strašidelné prohlídky s Morticií Addamsovou, kterou filmoví fanoušci znají z hororové komedie The Addams Family.

Hrůzostrašné prohlídky se na zámku konají už potřetí. „Je to pro nás zpestření práce, z minulých představení máme pozitivní odezvy, tak jsme neváhali a připravili další reprízu," říká vedoucí průvodců David Kučera. Tentokrát budou prohlídky začínat každou hodinu od čtyř do sedmi odpoledne. Pořadatelé ale upozorňují, že zájemci by si měli místa rezervovat.

Nebojácné návštěvníky provede svým barokním sídlem Morticie Addamsová. V průběhu prohlídky seznámí přítomné se svou lehce netradiční rodinou, ve které je čarodějnice, mrtvá nevěsta i vražedný klaun. Zároveň zámek obývá i výbušný pár upírů - jejich svatba bude také vrcholem večera. Prohlídka zavítá i do temného podzemí, na místa, která prý vyděsí i dospělé návštěvník. „Pro všechny máme připravený stánek s malováním na obličej. Oceňujeme, když děti na prohlídku vyrazí ve vlastním kostýmu," dodává Kučera.

Pokud někomu úplně nesedí hororová tématika, nemusí zoufat. Takzvané oživené prohlídky jsou na slavkovském zámku už tradicí. V repertoáru mají pohádky o Popelce, o Šípkové Růžence i o Sněhurce. Poslední zmiňovanou si návštěvníci užijí 22. listopadu.

Zobrazeno 2287 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:17
Kateřina Lorenzová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste