Vytisknout tuto stránku
čt., 29. říjen 2015 20:10

Pohádková cesta podzimním lesem

Blansko - I letos se v Blansku pod záštitou Klubu českých turistů uskuteční tradiční Pochod podzimním lesem. První listopadovou sobotu se rodiny s dětmi vydají na procházku do lesa, kde jim cestu zkříží nejedna postava ze známých i méně známých pohádek. Zahájení 35. ročníku této akce proběhne v prostorách Základní školy Dvorská.

Naplánovaná trasa je dlouhá 5 km a povede přes město a jeho přilehlé okolí. Událost je určena především pro rodiče s dětmi nebo dětské kolektivy v doprovodu dospělých. „Můj syn už na takové akce není. Ráda ale chodím s kamarádkami, které mají ještě malé děti. Ty se každoročně moc těší," uvedla Jana Trávníčková, obyvatelka Blanska. Účastníci budou vycházet od 16:30 do 17:30 z vestibulu ZŠ Dvorská, kde si zaplatí startovné 40 Kč. Dostanou za to na posilněnou špekáček a perník. Mohou si zde také pořídit některý z upomínkových předmětů.

Během cesty na všechny účastníky čekají mnohá překvapení. Děti se mohou těšit na Babu Jagu, která jim prodá perník přímo z perníkové chaloupky. "Akce sklízí každoročně spoustu pozitivních ohlasů, a to především od spokojených rodičů. Nás tak velmi hřeje u srdce, že děláme něco, co se lidem líbí a na co se těší. Někteří se pochodu účastní každoročně, což je pro nás ten největší úspěch,ů uvedla Alena Klimešová, členka organizačního týmu.

Pokud na tento sobotní večer nemáte zatímžádné plány, určitě vezměte svoje děti na neobvyklou procházku. Na jejím konci si můžete opéct párky, dostanete teplý čaj a také diplom na památku. "Je to moc fajn pocit, když se po takové cestě můžete ohřát u ohně. Navíc se vždycky rovnou navečeříme, protože odolat opékání párků nezvládám," dodává Trávníčková s úsměvem. Co by si podle ní neměl zapomenout žádný účastník, je pevná obuv, baterka a především dobrá nálada.

Zobrazeno 2571 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:15
Marta Bednářová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste