Vytisknout tuto stránku
st., 14. duben 2021 17:53

Zápas českých reprezentantů v Bundeslize skončil bezbrankovou remízou

Pavel Kadeřábek v zápase s Leverkusenem Pavel Kadeřábek v zápase s Leverkusenem Zdroj: https://www.tsg-hoffenheim.de/en/news/overview/2021/04/goalless-draw-against-leverkusen/
Německo - Poslední zápas 28. kola německé Bundesligy nabídl souboj mezi dvěma českými reprezentanty. Kadeřábkův Hoffenheim přivítal Leverkusen s Patrikem Schickem.

Pondělní zápas mezi Hoffenheimem a Bayerem Leverkusen nabídl souboj dvou českých reprezentantů. Aktuálně dvanáctý Hoffenheim přivítal na své půdě šestý Leverkusen. Oba týmy od sebe dělí 13 bodů, takže zatímco Leverkusen pokukuje po pátém místě a s ním spojenou přímou účast v Evropské lize, Hoffenheim ještě nemá jistotu udržení se v Bundeslize.

Favoritem utkání byl tedy Leverkusen, i když jeho forma v posledních měsících také není oslnivá. Špatné výsledky z poslední doby stály místo trenéra Petera Bosze a místo něj na lavičku „Farmaceutů" usedl Hannes Wolf. Ten už měl před pondělním zápasem za sebou vítěznou premiéru proti poslednímu Schalke. Tam se rozhodl na hrot útoku postavit Schickova konkurenta Alaria a fanoušci dychtivě očekávali, jakou sestavu zvolí na Hoffenheim. Wolf se rozhodl útočníka neměnit, a tak i ve druhém zápase po sobě začal český střelec na lavičce náhradníků. Na druhé straně Pavel Kadeřábek nastoupil v základní sestavě. Český pravý obránce obléká dres Hoffenheimu už šestou sezonu, bohužel v té letošní vinou zranění nastoupil jen do zhruba poloviny zápasů. 

Zápas samotný toho moc nenabídnul. V prvním poločase byla k vidění jen jedna střela na bránu a také proto přibližně půl hodiny před koncem kouč Wolf ukázal na Patrika Schicka a poslal ho do hry. Ale ani on se neprosadil, a tak zápas skončil bezbrankovou remízou 0:0. Hoffenheimu se tedy podařilo po třech kolech konečně bodovat, naopak Leverkusen chtěl ze zápasu jistě vytěžit víc.

V příštím zápase čeká Pavla Kadeřábka a jeho spoluhráče cesta do Lipska, kde se postaví druhému týmu soutěže, Red Bullu Lipsko. „Farmaceuty" s Patrikem Schickem bude čekat papírově slabší soupeř. Do BayAreny přicestuje předposlední Kolín nad Rýnem. 

Zobrazeno 500 krát
Naposledy upraveno: čt., 15. duben 2021 09:54
Filip Hedrich

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste