Vytisknout tuto stránku
út., 17. duben 2018 14:09

Závod v Šanghaji ovládl Ricciardo

Vítěz závodu Daniel Ricciardo Vítěz závodu Daniel Ricciardo Zdroj: redbull.com
Šanghaj -  Nedělní závod Velké ceny Číny vyhrál pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo před Valtteri Bottasem z Mercedesu a Kimi Räikkönenem z týmu Ferrari. Dosavadní lídr Sebastian Vettel dokončil závod až osmý. I přesto stále vede v celkovém pořadí jezdců.

Přestože startoval až ze šestého místa, dokázal Australan vyhrát svůj šestý závod ve Formuli 1. Výrazně mu k triumfu dopomohl safety car, který vyjel v 32. kole po střetu vozů týmu Toro Rosso. Oba jezdci Red Bullu tohoto okamžiku hbitě využili a zajeli do boxů pro výměnu pneumatik. Krátce na to začali zajíždět nejrychlejší kola a stoupat pořadím vzhůru.

Právě díky aktivitě druhého z jezdců Red Bullu Maxe Verstappena vnikla dvanáct kol před koncem kolize mezi ním a Sebastianem Vettelem, toho času na třetím místě. Oba piloti se vrátili do závodu, nicméně lídr pořadí už nedokázal tento náskok dohnat. Naopak Verstappen se prokousal zpět na čtvrté místo, o které po konci závodu přišel, v důsledku desetivteřinové penalizace za zmínění incident. Kvůli náskoku se však propadl jen o jednu příčku a skončil před Vettelem. Udělal chybu, špatně odhadl situaci, to se prostě stane. Už sice není nováček, ale tohle se vám může stát i po tří stech závodech. Měli jsme štěstí, že jsme oba mohli pokračovat,” řekl lídr soutěže pro oficiální web F1.

Vítěz závodu Ricciardo málem startoval z posledního místa. Za svou konečnou pozici vděčí i svým mechanikům, kteří opravili motor na jeho formuli pouhé dvě minuty před startem kvalifikace. Před čtyřiadvaceti hodinami jsem si myslel, že budu startovat z posledního místa, takže velký dík patří klukům mechanikům. Dnešek je odměna ze jejich práci," uvedl Ricciardo na tiskové koneferenci po závodě.

Zobrazeno 1860 krát
Naposledy upraveno: po., 23. duben 2018 20:28
Tadeáš Spurný

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste