Vytisknout tuto stránku
po., 14. říjen 2019 19:38

Závodníky štafetového závodu Bobr cup nepřekvapila ani nepřízeň počasí

kajakář Adam Satke kajakář Adam Satke Zdroj: FB Bobr cup
Bobr cup aneb Závod, který se nevzdává je již tradiční extrémní štafetový závod tříčlenných týmů, který letos oslavil 25. narozeniny. Na závodníky čekají trasy vedoucí Litovelským Pomoravím, lemované řekou Moravou, do které se nejednou podívají. Pokud jste běžec, připravte se na patnácti kilometrovou trasu, cyklisty čeká dvacet pět kilometrů a kajakáři pádlují pět kilometrů. 

Trasa je pro každého z týmu obohacena o několik brodů skrz řeku, která se s nikým nemazlí. Letošní ročník Bobr cupu, který proběhl 5.10.2019, byl pro závodníky o něco extrémnější než v minulých letech. Počasí, které panovalo celou sobotu bylo podle organizátorů opravdu neobvyklé, jelikož se rtuť teploměru v den závodu vyšplhala sotva na 10 °C, naopak v minulých letech panovaly teploty skoro letního charakteru.

I přes nepřízeň počasí se pětadvacátého ročníku závodu zúčastnilo 194 tříčlenných týmů a dvanáct odvážných jednotlivců, kteří soutěžili v kategorii Bobr man. Souboje o umístění na medailových pozicích byly letos opravdu těsné. Rozbahněné tratě se postaraly o napínavou atmosféru a drama až do úplného konce.

Legendě sjezdu na divoké vodě Mrůzkovi se opět nepodařilo doplnit desáté vítězství

O vítězném týmu celého závodu nakonec rozhodovaly pouhé vteřiny. Družstvu, startujícímu pod názvem Pivovar Litovel (Tomáš Lichý, Marek Rauchfuss, Filip Hric), se podařilo nadtýmem Auto Hlaváček (Jáchym Kovář, Dominik Buksa, Kamil Mrůzek) zvítězit o tři vteřiny. Kamil Mrůzek, legenda sjezdu na divoké vodě a úspěšný dlouholetý reprezentant a trenér, má na svém kontě děvět vítězství v tomto závodě. Bohužel již druhým rokem čeká na doplnění toho desátého. Na třetí medailové pozici se umístil tým s názvem Kalokagathia Aliance ve složení Jan Čelůstka, Kristian Hynek a Adam Satke.

V individuální kategorii Bobr man se podařilo zvítězit Davidu Jílkovi, který si oproti loňskému roku polepšil ze třetího místa. Na druhé příčce skončil Tomáš Matera a třetí se umístil jeden z hlavních pořadatelů závodu Petr Čamek. Každoročně se Bobr cupu účastní i tým nevidomých sportovců, a jinak tomu nebylo ani letos. Pod jménem Slepýši se na trať závodu vydali Marek Šimíček, Ivoš Budil a Jan Hegr.

Zobrazeno 1325 krát
Naposledy upraveno: po., 21. říjen 2019 17:12
Michaela Vaňková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste