Vytisknout tuto stránku
pá., 13. březen 2020 18:36

Zdravotnická organizace EUC spustila kvůli koronaviru bezplatný chat s lékaři

EUC poskytuje bezplatné poradenství ohledně nákazy koronavirem EUC poskytuje bezplatné poradenství ohledně nákazy koronavirem Zdroj: ČTK
Praha – Zdravotnická organizace EUC v  návaznosti na současnou situaci spustila webové stránky, jejichž prostřednictvím občané mohou komunikovat s lékaři a lépe se informovat o šíření nákazy nového typu koronaviru, prevenci a všem, co je ohledně aktuálního stavu zajímá. Chat je přístupný od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin.

Největší poskytovatel ambulantní péče, nadstandardní péče či mamoscreeningu se rozhodl podpořit informovanost občanů. Lékaři evidují v síti EUC přes 80 tisíc pacientů – ti teď mohou využívat novou službu. Po vyplnění krátkého formuláře obdrží e-mail s odkazem na chatovací místnost, kde je k dispozici lékař. Lidé se mohou informovat o tom, jak funguje karanténa a home office, jak přistupovat k prevenci nebo jak se chovat po návratu z rizikových oblastí.

"Jsme největší ambulantní poskytovatel zdravotní péče a partner pro zaměstnavatele, vnímáme svoji společenskou odpovědnost a chceme aktivně přistoupit k minimalizaci rozšiřování nákazy," řekl Václav Vachta, generální ředitel zdravotnické skupiny EUC. "Pokud bude o službu zájem, zvážíme její otevření pro širokou veřejnost, tedy i pro pacienty, kteří nejsou registrováni u našich praktických lékařů, protože právě telemedicína se potvrzuje jako vhodný nástroj, jak odlehčit ordinacím v době infekční epidemie," doplňuje.

Kromě chatu web obsahuje i praktické informace o nákaze, které jsou volně přístupné. Chatová místnost se nachází na adrese www.EUC-koronavirus.cz.

Zobrazeno 926 krát
Naposledy upraveno: po., 16. březen 2020 21:01
Silvie Chlumcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste