Vytisknout tuto stránku
so., 11. duben 2020 20:51

ZEMŘEL HOKEJOVÝ ÚTOČNÍK COLBY CAVE

Zemřel kanadský útočník Cave Colby Zemřel kanadský útočník Cave Colby Zdroj: nhl.com
Kanada – V torontské nemocnici zemřel v sobotu ráno pětadvacetiletý kanadský útočník NHL Colby Cave, který podlehl následkům krvácení do mozku. Smrt hokejisty oznámila jeho rodina v krátkém prohlášení.

Útočník Edmonton Oilers zemřel v sobotu, čtyři dny poté, co mu lékaři odstranili cystu, která způsobovala tlak na mozek. Po zákroku byl Cave v umělém spánku, ze kterého se už neprobral.  

„Moje srdce je roztříštěné. Množství fyzické, duševní a emocionální bolesti, ve které se nacházím, pomyšlení na to, že už tě nikdy neuvidím, nedotknu nebo tě znovu nebudu držet, je nesnesitelné. Jsi a vždy budeš můj člověk, můj hrdina, ta nejlepší věc, která se mi kdy stala. Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že budu vdovou před naším prvním výročím svatby. Přestože je každá buňka v mém těle bez tebe ztracená, slibuji, že budu pokračovat v tom, abys na mě byl pyšný,“ napsala na svůj instagramový účet hokejistova žena Emily Colby.

Rodák z Battlefordu strávil většinu své hráčské kariéry na farmě v AHL. V roce 2015 podepsal smlouvu s týmem Boston Bruins jako nedraftovaný hráč. V roce 2019 se kanadský útočník připojil k týmu Edmonton Oilers. Cave má na svém kontě čtyři góly a pět asistencí v celkem šedesáti sedmi NHL utkáních za Boston a Edmonton.

Komisař NHL, Gary Bettman, po Caveově smrti vydal prohlášení a napsal: „I když byla hráčova životní a hokejová kariéra příliš krátká, byl inspirativním symbolem toho nejlepšího z naší hry.“

Zobrazeno 1038 krát
Naposledy upraveno: ne., 12. duben 2020 17:46
Tereza Saláková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste