Vytisknout tuto stránku
ne., 22. březen 2020 11:00

Zemřel legendární country zpěvák Kenny Rogers

Kenny Rogers Kenny Rogers Zdroj: WADE PAYNE PHOTO
V noci z pátka na sobotu zemřel v jednaosmdesáti letech držitel tří cen Grammy Kenny Rogers. Smtr legendárního amerického country zpěváka, kytaristy a fotografa oznámil v sobotu ráno agent Keith Hagan. Jeho desek se prodalo přes sto milionů kusů a některé písně mají v repertoáru i čeští zpěváci, příkladem je Ruby, Don!t Také Your Love To Town, tu u nás nazpíval Pavel Bobek pod názvem Ruby, nechtěj mi lásku brát.

Kenny Rogers zemřel přirozenou smrtí ve svém domě ve městě Sandy Springs v Gorgii, prozradil to v sobotu ráno jeho agent Keith Hagan. Uvádí se, že Rogers zemřel v pátek 20. března 2020 v magický čas 22:22. Vzhledem k aktuální pandemii koronaviru ve světe, plánuje rodina pouze malé rozloučení v rodinném kruhu. Větší rozloučení pro veřejnost se bude konat později, zatím není jasné kdy.

Rogers, celým jménem Kenneth Ray Rogers se narodil 21. srpna 1938 v Texasu. Nebyl jen country zpěvákem, ale také výborným kytaristou, klavíristou, fotografem, hercem a producentem. Hudbě se věnoval už na střední škole. Za svůj život byl osmnáctkrát nominován na hudební ceny Grammy, které třikrát vyhrál. S vystupováním na pódiích skončil v roce 2017, jeho kariéra trvala neuvěřitelných 60 let.

Byl aktivní i co se týče charitativních akcí, podporoval hnutí Červený kříž a vystoupil společně s dalšími celebritami v nahrávce We Are The World na pomoc hladovějící Africe. Dlouhá léta ho živily televizní shows či filmové a televizní role, ukázal se i v seriálu Doktorka Quinnová.

Zobrazeno 1711 krát
Naposledy upraveno: ne., 22. březen 2020 19:47
Nikola Růžičková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste