Vytisknout tuto stránku
st., 11. prosinec 2019 21:08

Zemřela zpěvačka skupiny Roxette

Duo Roxette Duo Roxette Zdroj: commons.wikimedia.org
Össjö - Ve věku 61 let zemřela v pondělí ráno zpěvačka švédské popové skupiny Roxette Marie Fredriksson. Podlehla závažnému onemocnění, se kterým se dlouhou dobu léčila. Zanechala po sobě manžela Mikaela Bolyose a své dvě děti Inez Bolyos a Oscara Bolyose. Poslední rozloučení se zpěvačkou proběhne pouze za přítomnosti rodiny a blízkých přátel v jejím rodném Švédsku.

Marie Fredriksson se se zdravotními problémy potýkala už od roku 2002, kdy jí lékaři diagnostikovali nádor na mozku. Zpěvačka následně přerušila svou kariéru a absolvovala náročné operace a rekonvalescenci.

Lékaři ji dávali pouze dvacetiprocentní šance na uzdravení, ale později se dokázala vrátit ke koncertování. V roce 2009 se opět připojila ke svému kolegovi Peru Gesslovi, který v té době absolvoval sólové evropské turné. Poté následoval velký návrat v podobě světového turné, které se uskutečnilo v letech 2011 až 2012. Roxette tehdy vystoupily v Praze i Ostravě.

Zdravotní problémy ale zpěvačku omezovaly natolik, že musela v roce 2016 definitivně ukončit svou hudební kariéru. O svém boji s nemocí, ale i o touze žít, napsala knihu s názvem Listen To My Heart: Moje láska k životu, která je k dostání i v češtině.

Její dlouholetý kolega a kamarád Per Gessel napsal na svůj twitterový účet velmi emotivní reakci, kterou zakončil slovy: „Věci už nikdy nebudou jako dřív."

Skupina Roxette vznikla v roce 1986 a proslavily ji hity jako The Look, Listen to Your Heart nebo It Must Have Been Love, který zazněl ve slavném filmu Pretty Woman s Julii Roberts a Richardem Gerem v hlavních rolích. Úspěch měli nejen ve Švédsku a v Evropě, ale prosadili se po celém světě.

Zobrazeno 1298 krát
Naposledy upraveno: so., 14. prosinec 2019 09:53
Leona Michalčíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste