Vytisknout tuto stránku
čt., 28. duben 2016 17:52

Zlatý desetibojař navštívil akademickou půdu

Olomouc - Olomoucká Fakulta tělesné kultury (FTK) Univerzity Palackého přivítala na své půdě ve čtvrtek 21. dubna zajímavého hosta. Besedovat tam přijel prostějovský rodák Robert Změlík, atletický vícebojař a první československý olympijský vítěz v desetiboji z olympiády v Barceloně 1992.

Na přednášce určené nejen pro studenty FTK, ale i zájemce z řad veřejnosti se každý mohl dozvědět zajímavosti z jeho sportovní kariéry, sáhnout si na zlatou olympijskou medaili a poslechnout si o jeho sportovních začátcích.

,,Když se mi jednou nepovedl jeden nábor, nechtěl jsem to tak nechat. Doma jsem si místo náhonu brambor postavil sektor pro skoky do dálky. Ve čtrnácti jsem v něm pak překonal rekord,‘‘ vzpomínal Změlík.

Také se rozpovídal o motivaci, která ho vedla společně s Romanem Šebrlem k založení soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů. Okresní kolo právě tohoto klání se konalo den na to na olomouckém atletickém stadionu. Žáci ze sedmnácti základních škol bojovali o postup do krajského kola pod dohledem studentů z neředínské fakulty, kteří se ujali rozhodcovských židlí.

Olomouc společně s olympionikem navštívila také bronzová trojskokanka z Atlanty Šárka Kašpárková a nenechala si ujít ani páteční sportovní událost, které se sama aktivně účastnila

Zobrazeno 2874 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:48
Šárka Tomášková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste