Vytisknout tuto stránku
pá., 18. prosinec 2020 14:13

Zemřel Jeremy Bulloch, původní představitel Boby Fetta ze Star Wars

Jeremyho Bullocha si spojují fanoušci po celém světě s legendární ságou Star Wars Jeremyho Bullocha si spojují fanoušci po celém světě s legendární ságou Star Wars Zdroj: AP
Londýn – Anglický herec Jeremy Bulloch zemřel v 75 letech na zdravotní komplikace spojené s Parkinsonovou chorobu, jíž představitel nejslavnějšího vesmírného nájemného lovce trpěl. Oznámila to londýnská nemocnice, ve které se herec nacházel.

Jako mandalorianský nájemný lovec se Bulloch objevil ve dvou filmech původní Star Wars trilogie režírované Georgem Lucasem. Mimo jiné si zahrál třeba s Harrisonem Fordem, představitelem charismatického pašeráka Hana Sola, nebo s Markem Hamillem, jenž hrál hlavní postavu trilogie Luka Skywalkera. Hamill se na Twitteru vyjádřil, že mu bude Jeremy chybět. „Byl ke všem milý a ochotný, měli jsme štěstí, že s námi hrál," uvedl. Billy Dee Williams, další herec z původní Star Wars trilogie, se taktéž na Twitteru vyjádřil, že svět ztratil nejlepšího lovce odměn v galaxii.

Ačkoliv se Bulloch objevil ve filmu vždy jen na pár minut a pronesl pouze dvě věty, dědictví, jež jeho postava zanechala, je velkého rozsahu. Na základě jeho postavy začaly vznikat knihy, komiksy a hry zasazené do univerza Star Wars. V současnosti se dokonce Boba Fett objevil znova na obrazovkách v seriálu The Mandalorian, avšak nyní již v podání novozélandského herce Temuery Morrisona. Ten si zahrál v prequelové trilogii Star Wars Bobova otce Jango Fetta a ztvárnil také tváře klonových vojáků.

Jeremy Bulloch si zahrál také v bondovkách Jen pro tvé oči a Chobotnička. Také se objevil na anglických obrazovkách v seriálech Doctor Who, Crown Court a Sloggers.

Zobrazeno 980 krát
Naposledy upraveno: pá., 18. prosinec 2020 20:47
Jane Kotrášů

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste