Vytisknout tuto stránku
čt., 8. prosinec 2011 00:53

Večerníček zmizí z ČT1

V posledních týdnech jste mohli zaregistrovat zprávy týkající se lednového přesunu Večerníku na ČT2. Avšak po zveřejnění této informace se objevily různé fámy, proč tomu tak je. Proto vydal programový ředitel České televize Milan Fridrich tiskovou zprávu, ve které důvody objasnil.

Můžete se tak dozvědět, že dětmi oblíbený pořad České televize přitahuje k obrazovkám v posledních letech stále méně dětí. Podle ČT spočívá příčina především ve špatném zařazení mezi ostatními, zájmově odlišnými programy. S malou sledovaností se potýká i odpolední dětské vysílání, proto přijde po novém roce změna, která by měla oběma relacím pomoci.

Jde o to, že se dětské pásmo s Večerníčkem sloučí a vytvoří na ČT2 dvě a půl hodiny podvečerní zábavy. Mladým divákům se tak vyhradí vysílací čas od 17:00 do 19:30 hodin. To by mělo zároveň pozvednout zájem o druhý program České televize.

K negativním reakcím, které porušení dlouholeté tradice Večerníčku na ČT1 u lidí vyvolalo, se Fridrich vyjádřil slovy: "ČT ale není muzeum, nýbrž živá televize, která musí progresivně reagovat na dění ve společnosti. Smyslem přesunu Večerníčku na ČT2 je získat zpět pro ČT silné postavení televize pro děti."

 

 

 

Zobrazeno 3691 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Barbora Svobodová
Pro psaní komentářů se přihlaste