Vytisknout tuto stránku
pá., 20. leden 2012 15:30

Čeští házenkáři na ME končí

Naděje českých házenkářů na úspěch na letošním evropském šampionátu v Srbsku vyhasly. Ve včerejším závěrečném utkání skupiny B prohráli s Makedonií 21:27 a v tabulce obsadili poslední místo. Svěřenci trenéra Martina Liptáka tak neobhájí osmou příčku z předchozího ME a co hůř, nevybojují si účast na letošních olympijských hrách v Londýně. Zvlášť trpká je tato porážka pro veterána Jana Filipa, pro nějž byl tento šampionát rozlučkou s národním mužstvem.

"Bohužel hráči bojovali hlavně sami se sebou a jak to dopadlo, to je velká tragédie pro celou tuto generaci házenkářů," řekl trenér našich házenkářů Martin Lipták, pro nějž může tento neúspěch znamenat i odvolání z postu.

Odpolední výhra Němců nad Švédy postavila národní tým před složitý úkol. Vybojovat proti nebezpečným Makedoncům, které hnala za vítězstvím vyprodaná hala, alespoň bod.

Češi se v úvodu zaměřili hlavně na zpevnění defenzivy, která byla největší slabinou při úterní prohře se Švédy. V útočné fázi držel český tým nad vodou Pavel Horák, ostatním se zdaleka tolik nedařilo. Největší hvězda našeho výběru, Filip Jícha z týmu THW Kiel se bohužel střelecky trápil a stejně jako proti Švédsku neproměnil několik jasných šancí. Ještě ve 25. minutě vedli Češi o dvě branky, na začátku druhé půle však přišel zlom. Makedonci zlepšili obranu a nutili nás k nevynuceným chybám. Český útok přes šest minut mlčel a balkánský celek si mezitím vytvořil tříbrankový náskok.

Ve 49. minutě zvyšoval Temelkov na 21:17 pro Makedonii a to už byla situace kritická. Češi v sobě nenašli dostatek sil k obratu a Makedonci si výhru pohlídali.

Český sen o účasti v kvalifikaci o olympijské hry se jim rozplynul, naopak Makedonci slaví premiérový postup do další fáze šampionátu.

 

ČR - Makedonie 21:27 (12:12)

Sestava a branky ČR: Štochl, Galia - Nocar 2, Vítek, Vraný 4, Kubeš, Motl, Jícha 5/1, Filip 4, Sobol, Horák 5, Juříček, Stehlík 1, Hynek, Sklenák. Nejvíce branek Makedonie: Lazarov 7/2, Mirkulovski 5. Rozhodčí: Abrahamsen, Kristiansen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 2/1 - 2/2. Vyloučení: 6:3.

 

Zdroj: www.sport.cz

www.www.sportovninoviny.cz

 

 

Zobrazeno 2773 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pavel Kovařík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste