Vytisknout tuto stránku
st., 28. říjen 2015 15:27

Now What, Ostravo?!

Ostrava - Britská hard rocková legenda Deep Purple po čase opět dorazila do České republiky. V úterý 27. října vystoupila ve vítkovické Ostrava Aréně v rámci celosvětového turné ke stejnojmenné desce Now What?!. Šňůru se svým zatím posledním albem zahájila skupina 21. února 2013 ve Spojených arabských emirátech a v těchto dnech svou show představuje také v Evropě. 

Začátek večera měl původně patřit americké blues rockové kapele Rival Sons, která se ovšem rozhodla tuto část turné vynechat. Důstojnou náhradou předskokanů se stala se mladá německá kapela The Wiskey Foundation, která v současné době patří k největším objevům německé rockové scény. Jedná se o pětici hudebníků, zformovanou před čtyřmi lety v Mnichově, s velice živelným repertoárem. Ten tvoří směsice několika stylů 60. a 70. let americké hudební scény. Při jejich poslechu vám proto může připadat, že jste se přenesli zpátky v čase, a to rovnou do slavné éry hippies.

Když se po vystoupení předkapely a krátké přestávce na pódiu objevili členové skupiny Deep Purple, celá hala začala bouřit. Fanoušci se dočkali hitů jako jsou skladby Black Night, Hush nebo Smoke on the Water, ale i písní ze zatím posledního studiového počinu, alba Now What?! z roku 2013. Ve skvělé formě se ukázal zejména nejnovější člen skupiny, Don Airey, který v čase vyhrazeném pro svůj nástroj zahrál mimo jiné také část skladby Vltava. Tato pro náš národ symbolická melodie vytvořila v hale vskutku výjimečnou atmosféru.

V průběhu své existence skupina změnila svou sestavu hned několikrát. Ze slavných jmen, která touto kapelou v minulosti prošla, můžeme zmínit například Richieho Blackmoora, Jona Lorda nebo Joa Satrianiho. V současné době skupina vystupuje ve složení Ian Gillan (zpěv), Steve Morse (kytara), Roger Glover (basa), Don Airey (klávesové nástroje) a Ian Paice (bicí), které se představilo také v Ostravě.

Zobrazeno 1860 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:22
Tomáš Labanc

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste