Vytisknout tuto stránku
ne., 15. listopad 2015 20:36

Berdych vstup do Turnaje mistrů nezvládl. Podlehl Federerovi

Londýn - Tomáš Berdych má za sebou první duel Turnaje mistrů v Londýně. Ve dvou setech podlehl světové trojce Rogeru Federerovi a postup ze skupiny se mu vzdálil.

Do utkání vstoupil třicetiletý český tenista skvěle. Hned první Federerovo podání dokázal prorazit, čímž se dostal do vedení 2:0. Dlouho mu ale nevydrželo, když si jeho následující servis vzal Švýcar zpět a rychle se vrátil do zápasu. Zlomový okamžik prvního setu přišel v deváté hře. Berdych podával a nabídl Federerovi tři brejkboly. Ten nezaváhal a hned první využil. Následující game si Federer své podání udržel a získal první sadu v poměru 6:4.

Ve druhém setu se Berdych hned při úvodní hře dostal pod tlak brejkbolu, který jeho soupeř dokázal proměnit. Problémy s podáním u české tenisové jedničky vyústily při jeho druhém gamu na servisu. Opět se mu nepodařilo téměř bezchybně hrajícího Federera přetlačit, a zápas tím byl prakticky rozhodnut. Švýcar si svá podání snadno uhrál a po setech 6:4 a 6:2 získal do tabulky první výhru.

V rámci skupiny Sama Smithe se Berdych o postup utká s Keiem Nišikorim a Novakem Djokovičem. Souboj těchto dvou se odehrál ještě před zápasem Berdycha s Federerem, kdy Djokovic naplnil papírové předpoklady a svého soupeře přehrál dvakrát 6:1.

Zobrazeno 1816 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 21:52
Pavel Karásek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste